U organizaciji Savjeta mladih Općine Jarmina, a u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Jarmina, u ponedjeljak, 22. travnja po prvi puta se održala „Biciklijada“.

Program biciklijade sastojao se od rekreativne vožnje po zadanoj ruti koja je prolazila ulicama Jarmine, kao i pored bitnih obilježja naselja zagorske hiže, škole, spomen obilježja, nogometnog igrališta do cilja, lovačke kuće.

“Okupljanje je bilo ispred Doma talijanskog prijateljstva, gdje je uslijedila prijava sudionika. Svaki sudionik svojom prijavom ostvario je pravo sudjelovanja u nagradnoj igri te mogućnost osvajanja bicikla. Sudjelovati su mogli svi pod uvjetom da su došli biciklom. Došle su sve generacije, od roditelja koji su djecu vozili u sjedalicama, djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, mladih, žena i muškaraca srednje dobi, a i onih u kojima je još duh mlad nije nedostajalo.”, rekao nam je predsjednik savjeta mladih, Andrian Draganić dodavši kako je kolona s nešto više od šezdeset sudionika predvođena vatrogasnim vozilom u 14 sati i 30 minuta krenula na rutu dugu više od 9 kilometara.

Tijekom vožnje, moglo se osjetiti zajedništvo i vidjeti sreća na licima sudionika, kao i usputnih polaznika. Može se reći kako su se ovom događaju svi radovali, posebno najmlađi. Po dolasku na cilj uslijedilo je druženje uz osvježavajuće napitke i vruće lepinje.

Po završetku okrijepe uslijedila je i završnica nagradne igre te je novi bicikl kući povezla Magdalena Međimorec. “Kako to nalaže slavonska duša, završetak biciklijade obilježen je uz pjesmu i tradicionalno slavonsko kolo.”, zaključio je predsjednik Savjeta mladih Andrian Draganić.