Već nas je osvojila pjesmama poput “when the party’s over” i “bury a friend”, a ovog puta mlada je pjevačica još jednom potvrdila svoj talent predstavivši nam wish you were gay. Pjesma će se naći na njenom debitantskom albumu “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?”.

“wish you were gay” emotivna je balada o suočavanju s neuzvraćenom ljubavi i nesigurnošću potaknutom vlastitim nedostacima. Glazbenica je pjesmu najavila na službenom Instagram profilu, koji trenutno ima skoro 14 milijuna  sljedbenika. Za produkciju je i ovog puta zaslužan njen brat Finneas.

Debitantsko studijsko izdanje “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” najavila je i singlom “bury a friend”, čiji je tekst inspirirao naziv albuma. “Nakon što smo dovršili ovu pjesmu, čitava mi se vizija albuma pojavila u glavi. Znala sam koje ću teme istraživati, kako će vizuali izgledati i kako će se sve to zajedno poklapati.”, objasnila je. Album očekujemo 29. ožujka, do kad je dostupan za prednarudžbu.

Pjesma “bury a friend” popraćena je upečatljivim videospotom na kojem je radio redatelj Michael Chaves (The Conjuring 3). Spot je u mjesec dana pregledan više od 70 milijuna puta, a dospio je i na listu najgledanijih u Hrvatskoj.

Billie Eilish karijeru je započela melankoličnom “Ocean Eyes”, a njena jedinstvenost i osebujan glas katapultirali su je prema statusu planetarno popularnog teen idola čije su pjesme na streaming servisima preslušane više od pet milijardi puta. Do sad je objavila EP “dont smile at me” na kojem su se našli uspješni singlovi “Bellyache” i “Watch”. Billie trenutno predvodi svjetsku turneju koja je skoro u potpunosti rasprodana, a svi su datumi dostupni na njenoj službenoj web stranici.