Biografski film o legendarnom Peleu od četvrtka u kinima

0
1509

f_pele-legenda-je-rodjena_u-cevrtak-u-hr-kinima_ST

Edson Arantes do Nascimento, zvan Pele, smatra se najboljim nogometašem svih vremena. Po prvi puta film ‘Pele: Legenda je rođena’ (Pele: Birth Of A Legend, 2016.) donosi na platno priču o njegovom teškom djetinjstvu u Brazilu, odrastanju u siromaštvu, ljubavi prema nogometu, profesionalnim počecima u klubu Santos, pa sve do svjetskog prvenstva 1958. godine kada 17-godišnji Pele, na opće iznenađenje, postaje najvažniji nogometaš reprezentacije Brazila i odvodi ih do prve titule svjetskih prvaka. Pele je time postao najmlađi osvajač titule svjetskog prvaka i do danas je jedini nogometaš koji je osvojio tri puta titulu svjetskog prvaka. Bio je to rezultat brazilskog ‘ginga’ stila nogometne igre, pobjeda nogometne kreativnosti i maštovitosti naspram snage i mehaničnosti.

U stvaranju ovog filma sudjelovao je i sam Pele koji je podržao ovaj projekt, te se čak i pojavljuje u jednoj sceni filma.

U glavnim ulogama se pojavljuju Kevin de Paula (Pele), Vincent D’Onofrio (Vicente Feola, izbornik reprezentacije Brazila), Rodrigo Santoro, Diego Boneta, Colm Meaney i mnogi drugi. Za režiju su se pobrinuli Jeff Zimbalist i Michael Zimbalist.

Film ćete posredstvom Discovery filma u domaćim kinima moći vidjeti od četvrtka 7. srpnja.

TRAILER / PELE: LEGENDA JE ROĐENA