1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Boćarsku trenersku licencu ishodilo 33 polaznika edukacije

Više od autora

- vl promo-

U svečanoj dvorani Hotela Admiral održana je promocija trenera u boćanju. Ukupno 33 polaznika steklo je licencu, a nju su zaslužili tijekom višemjesečnog educiranja.

Promovirani treneri s edukacijom su započeli u listopadu, a ona je trajala sve do travnja. Teorijski dio tijekom tih mjeseci polaznici su slušali u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Vinkovcima, a praktični dio održavao se na terenima boćarskog kluba Mitnica u Vukovaru. Tijekom promocije prisutni su bili predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca Mario Jurić, pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović, kao i Darko Dimić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara.„Po Zakonu o sportu svi voditelji klubova moraju imati neku licencu, odnosno uvjerenje o stručnoj osposobljenosti. Tako je u svim sportova, ne samo u boćanju. Mi do sada u Slavoniji nismo imali niti jednu osobu koja je educirani boćarski trener. Ovo je ujedno bila prva ovakva edukacija na ovom području Hrvatske, objedinili smo svih pet županija iz Slavonija”, istaknuo je Igor Banovac, dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, kao i novopečeni trener u ovom sportu.

Što se boćanja u našoj županiji tiče, trenutno traje sezona u 1. i 2. Županijskoj ligi, a često u sklopu nekih obljetnica budu organizirani i pojedinačni turniri.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno