-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Bogata ponuda starina i antikviteta

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U organizaciji Kluba kolekcionara Valens iz Vinkovaca, u pješačku zonu ponovno je stigao Sajam antikviteta i kolekcionarstva. Treći je to do sada održani Sajam u našem gradu, a građani su i ovoga puta pokazali iznimno velik interes.   

Napokon je u Vinkovce stigao sunčan i topao dan, stoga su mnogi naši sugrađani odlučili izaći iz kuće i upijati zrake sunca koje se neće još dugo zadržati. Dodatan povod za prošetati pješačkom zonom bio je i treći po redu Sajam antikviteta i kolekcionarstva, održan u organizaciji Kluba kolekcionara Valens. Centar je tako ispunilo oko 30 izlagača iz Vinkovaca i drugih gradova Slavonije, a sve posjetitelje su ponovno uspjeli oduševiti svojom ponudom.

Na štandovima su se tako mogle pronaći vrijedne starine poput satova, posuđa, nakita, časopisa i stripova, umjetničkih slika i drugih antikviteta. Ono što se najviše tražilo su, ističu izlagači, svakako knjige i posuđe, iako je ljudima bio zanimljiv i nakit te umjetničke slike.

Već prvi Sajmu antikviteta i kolekcionarstva dao je nadu u svijetlu budućnost, a sljedeća dva su to dodatno potvrdila. Kako nam je rekao Tomislav Mihaljević, predsjednik Kluba kolekcionara i numizmatičar, u planu je jednoga dana Sajam proširiti, budući da pješačka zona postaje sva manja te u nju ne stanu brojni zainteresirani prodavači i posjetitelji.

Grad je tako dobio još jedan događaj koji bi vrlo brzo mogao prerasti u tradiciju. Ni ovoga puta Sajam nije razočarao, a vrlo često se među štandovima moglo čuti pitanje kada će biti održan sljedeći. Ta odluka još nije donesena, no sa sigurnošću možemo reći kako ga željno iščekujemo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno