Engleski post punk bend White Lies vraća se u  Tvornicu kulture u nedjelju 10. ožujka, a kao predgrupa pridružit će im se kanadski Boniface.

Micah Visser nazvao je svoj bend prema četvrti Boniface u kanadskom Winnipegu gdje je odrastao i učio svirati violinu, saksofon, gitaru, piano i programiranje, sve dok se nije više mogao sjetiti kada je prestao pisati glazbu za druge i počeo stvarati svoje pjesme. Upravo je tamo, u svojoj sobi, Visser iskovao zvuk s indie senzibilitetom koji je pronašao svoj put u pop 21. stoljeća. Sjajni debitantski singl “I Will Not Return As A Tourist” stavio ga je pod povećalo i Boniface se otisnuo na istraživanje emocija, slojevitih kompozicija i melodičnih pjesama. Nastup na SXSW, UK turneja s Blanaevon, zarazne indie-pop himne su ga ustoličile kao novi pop talent i dovele do velike europske i UK turneje s White Lies.

Ususret zagrebačkom nastupu, White Lies su objavili novi spot i singl “Tokyo” skinut s nadolazećeg albuma “Five” kojeg predstavljaju u Tvornici. I na ovom singlu su surađivali s Davidom Pablosom, dobitnikom nagrade Meksičke filmske akademije, koji je radio i na prijašnjem spotu “Believe It” u Tijuani. “Tokyo” još jednom pokazuje nepogrešivi instinkt benda u stvaranju velikih singlova, a ovaj trijumf synthova i pop zvuka savršeno paše kao još jedna najava novog albuma.

“Još jednom smo jako sretni što smo mogli snimati u s Davidom jer je njegovo poznavanje Tijuane i ovoga puta rezultiralo našim najboljim video spotom nakon onoga za “Death”. Imali smo pristup najbizarnijim lokacijama grada preko kojih smo oživjeli priču o ljubavi i gubitku. Gdje na svijetu se može snimati bend na skulpturi gole žene velike kao četverokatnica? Očito u Tijuani. Rezultat je naša najdraža suradnje s Pablosom do sada”, pojašnjavaju White Lies.

Hvaljeni londonski bend novi studijski uradak “Five” će objaviti 1. veljače što će ujedno označiti i 10 godina karijere.  Album pokazuje čelično samopouzdanje benda s novim pjesmama kojima pomiču granice dok White Lies istražuju nove kreativne puteve. Album će pratiti i posebna knjiga tekstova na Braillovom pismu.

White Lies počinju godinu velikom turnejom koja ih od kraja siječnja do ožujka vodi na nastupe po UK-u, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Poljskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Luksemburgu, Irskoj, nakon čega se sve nastavlja u Sjevernoj Americi i Meksiku. U sklopu velike europske turneje dolaze u Hrvatsku na jedini nastup u regiji.

Ulaznice su u pretprodaji 110 kn, a na dan koncerta cijena će biti 130 kn.