4 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Borba protiv sive ekonomije

Više od autora

- vl promo-

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 14. do  20. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske, s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Pojačanim nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

– C 10.71 – Proizvodnja kruha, proizvodnja svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača

– G 47.76 – Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama

– I 56.10 – Djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

Ministarstvo financija podsjeća da je Porezna uprava 15. srpnja 2018. godine pokrenula novu kampanju i nagradnu igru “Bez računa se ne računa” te vas pozvala da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 22. ožujka 2019. godine.

Poručuju građanima da traže račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu i da provjere ispravnost računa na sljedećoj poveznici www.provjeri-racun.hr i prijave nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno