26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Borna Marić boravit će u prestižnoj Teniskoj akademiji Ljubičić

Više od autora

- vl promo-

Borna Marić, član Teniskog kluba Vinkovci, od nedjelje će šest dana boraviti u Velom Lošinju u sklopu Ljubičić teniske akademije. Zasigurno će mu ova prilika pomoći u daljnjem razvoju, ali i u pripremi za Svjetsko prvenstvo sredinom lipnja.

Mislim da će tamo biti odlično, ali i da ću se dobro zabaviti. Naravno, bit će naporno jer ćemo dosta trenirati. Puno mi znači što ću biti tamo, a radujem se što ću sklopiti nova prijateljstva. Akademija će mi pomoći jer ću biti bolji na nogama, ali ću i stizati protivničke napade bolje nego do sada”, rekao nam je Borna Marić, talentirani tenisač.

Perspektivnom tenisaču ova velika čast pripala je zahvaljujući Kristijanu Ikiću, sportskom direktoru vinkovačkog kluba, koji je dobio nagradu sudjelovanja u akademiji osvojivši Ljubičić academy turnir, a istu je prepustio Borni. U svojoj sam kategoriji osvojio singlove i trebao sam osvojiti ovu nagradu. Igralo se finale parova i rekli su, ukoliko osvojim parove, da će nagrada ići u moje ruke. Prije finala sam već vidio da naši protivnici teško mogu nas pobijediti, a već sam tada znao da ću nagradu pokloniti Borni, jer nema smisla da ja s 30 godina idem u takvu akademiju.”

Izrazito nadaren tenisač sa svojih se 10 godina nalazi u TOP 10 igrača na rang ljestvici do 12 godina, a to je vrlo bitan pokazatelj o kakvom se odličnom mladom igraču radi. „U ovu akademiju ne može doći svatko, to će mu biti jedno lijepo iskustvo i napredak te vjerujem da će kroz par godina početi živjeti tenis. Teniski klub Vinkovci ide naprijed, razvijamo se, želim se zahvaliti Gradu i Županiji, bez njihove potpore, kao i naših veterana i članova, ovaj klub ne bi rastao”, riječi su Domagoja Bubala, predsjednika kluba.


Ljubičićeva teniska akademija bit će jedno novo veliko iskustvo za sva mlade igrače, a tamo dolaze igrači iz cijeloga svijeta. Radi se na drugačiji način, a tu su i vrlo kvalitetni treneri. Akademska godina traje isto kao i školska godina, a poneki igrači ovdje borave tijekom cijele godine, pa onda ponovno dolaze i u idućoj godini.

Teniska akademija ima sve na jednom mjestu, djeca i odrasli koji tamo dođu trenirati od ranog jutra kreću s fitnesom, tenisom i laganim odmorom, pa popodne slijedi opet isti raspored. Ostvarili smo jednu suradnju s Hrvatskim teniskim savezom s igračima do 12 i 14 godina, ponudili smo im da dođu trenirati kod nas, a tako pokušavamo pomoći našem tenisu. Ne može se promijeniti puno toga u šest dana, ali može se osjetiti proces prilagodbe na drugačiji način rada”, zaključio je Fadi Shalabi, direktor akademije.

Otac Robert bitna je karika u teniskom napredovanju Borne Marića

Za kraj, Borna je imao čast razgovarati preko online poziva s Ivanom Ljubičićem, koji mu je najavio kako ga očekuje tjedan pun rada, ali i dobre zabave.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno