4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Bosančić iz Bruxellessa: Spremni projekti vrijedni pola milijarde kuna

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Gradonačelnik Ivan Bosančić poručio je danas iz Bruxellesa kako su Vinkovci, koristeći EU fondove, posljednjih godina iskoristili priliku za kontinuirani rast i razvoj te kako istim tempom nastavljaju i u novom financijskom razdoblju, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju 9 milijardi eura.

U Bruxellesu je u tijeku Europski tjedan regija i gradova, konferencija posvećena kohezijskoj politici s naglaskom na digitalizaciju i provedbu zelene politike, na kojoj sudjeluje i vinkovačko izaslanstvo predvođena gradonačelnikom Bosančićem. Domaćini su im hrvatski europski zastupnici Sunčana Glavak i Karlo Ressler s kojima su razgovarali o razvojnim potencijalima i mogućnostima u narednom razdoblju.„Od velike je važnosti u ovom trenutku što već imamo pripremljene projekte ukupne vrijednosti pola milijarde kuna, od kojih ističemo proširenje i opremanje Zone Zalužje. Očekuje nas i obnova, proširenje i izgradnja dječjih vrtića, proširenje osnovnih škola s ciljem osiguranja jednosmjenske nastave, izgradnja biciklističkih staza te brojni drugi projekti kojima ćemo podići kvalitetu života naših sugrađana”, naglašava prioritete.

Konferenciju zajednički organiziraju Europska komisija i Europski odbor regija i gradova, savjetodavna institucija koja u Bruxellesu zastupa interese regija i gradova. U četiri dana, sudionici raspravljaju kako uz pomoć europskog novca provesti zelenu i digitalnu tranziciju te jačati položaj mladih, a govora će biti i o mogućnostima korištenja tog novca za suzbijanje rasta cijena struje i plina.

Inače, na najvećem godišnjem okupljanju regija i gradova sudjeluju izaslanstva svih pet slavonskih županija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno