21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Bosančić: Pozivam Kajkića i Sinčića da kupe dionice Cibalije za “šerpu ribe” kako insinuiraju

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Nakon najave natječaja za stratešku prodaju većinskog paketa dionica HNK Cibalia (52%) koji će na web portalu Grada Vinkovaca biti objavljen tijekom poslijepodneva, a sutra i u Večernjem listu, vlasnik, a to su građani Vinkovaca, očekuje više od jednog ponuditelja, istaknuo je gradonačelnik u ime svih građana na današnjoj raspravi pod točkom davanja informacije o raspisivanju natječaja. Jamčevina je 5 milijuna kuna odnosno 663 614 eura.

Narativ otvara oporba.

“Sramota je što grad prodaje dionice kluba. Koja je cijena dionice? Prodat ćete Cibaliju za šerpu ribe! Svi koji dolaze samo žele od toga profitirat”, suukus je pitanja i prozivki vijećnika Ključa Gorana Kajkića koji je i više puta inzistirao da Bosančić kaže kada je zadnji put bio na utakmici.

“Bio sam prije deset dana. Gledao sam djecu. Svatko prati što ga zanima. Privatno me to zanima. Gradonačelnik sam svih udruga i sportskih klubova, ne pravim razliku. Moje je da brinem o svima. Ovo nije humanitarno pitanje, morate to razumijeti. Svaki investitor gleda svoj interes, ali zato postoje uvijeti, ne pod svaku cijenu. A vezano uz cijenu koju spominjete, ni materijale za sjednicu niste bili u stanju pročitati jer bi vam bilo jasno. Očekujem ponudu od Vilibora i njegovog asistenta, kako vi kažete za “šerpu ribe” i pitam vas, što ste vi učinili za Cibaliju osim naslikavanja i oblačenja dresa? Tražite li strateškog partnera po Bruxellessu? Zašto ne? Dođite, pomozite, uplatite svoju mjesečnu naknadu i pomozite konkretno klubu. Pozivam vas da se pridružite u pronalasku najboljeg rješenja bez performansa po uzoru na vaše učitelje Pernara i Sinčića”, sažeo je Bosančić odgovarajući Kajkiću i dodao:

“Ne znate ništa o Cibaliji, a ovo što govorite je dnevna politika nebiste li namontirali  materijal za vaše društvene mreže odnosno danas došli na naslovnice portala. Doći će investitor i ovdje zaraditi, da. Nije li to cilj svakog investitora, kolega Kajkiću? Šest godina sudjelujem u pokušaju rješavanja svakoga problema u klubu, nisam primjetio da ste ikada pitali kako možete pomoći. Razumijem vašu frustraciju,” odgovorio je vinkovački gradonačelnik.

A propos pomoći nekadašnjih članova Živog zida, predsjednik Gradskog vijeća dometnuo je kako je “I živi zid dio nogometa”, to je otprilike sva poveznica, podsjetivši kako je Grad ušao u vlasništvo spašavajući navedeni strateški interes. Nije to praksa niti se to tako radi, dodao je Mladen Karlić.

Grad Vinkovci zadržat će 3%, kao i gradske tvrtke koje imaju udjele, u perspektivi, ako i kada dođe do realizacije prodaje većinskog paketa kluba ozbiljnom investitoru, najavio je Bosančić. Razlog je, kaže, Škola nogometa što je instrument kako bi se i dalje nastavilo pomagati razvoju mladih kategorija.

Domovinski pokret u ime kojega je govornicu zauzeo i danas aktivan Josip Krpan istaknuo je kako se protive prodaji kluba.

“Trebamo li mi nekome dati naše bogatstvo da trguje njime? Tražimo restrukturiranje unutar kluba, stručne kadrove, saniranje duga od strane grada i poduzetnika, valjda bi pomogli, a sigurni smo da u budućnosti prodaja jednog igrača klubu može kupiti par godina mira. Prodaja Cibalije meni izgleda kao da prodajemo Vinkovačke jeseni”, sažeo je Krpan.Bosančić mu je odgovorio da su poduzetnici već dali svoj obol i daju ga godinama, ali nitko ne može nikoga natjerati da daje svoj novac ako on to ne želi.

“Vama, kolega Krpan od srca hvala što 15 godina radite pro bono za našu djecu i u moje osobno ime, i u ime svih građana, sa ili bez licence, ne ulazim u to”, referirao se Bosančić na uspjehe vinkovačkih atletičara pod Krpanovim vodstvom.

Suverenistica Mirta Arlović, naglasila je, između ostalog, kako je “sportski direktor Dejan Pavličić otišao zbog pritisaka na trenere i ostale sportske dužnosnike, koje dijete treba/mora igrati,” što je nedopustivo, rekla je.

“Nemam takvu informaciju. Moj ima 11 godina i grije klupu. Djeca su tamo da se bave sportom, nauče nešto i najvažnije druže. Zato je važno da se umjetni teren što prije završi i zadrži tih 3% u vlasništvu grada, dođe li i kada do prodaje”, odgovorio je Bosančić.

Dodao je na kraju kako nije samo u pitanju većinski paket dionica građana Vinkovaca nego i 45% ostatka u privatnom vlasništvu kojeg će se također nešto pitati.

Idućih mjesec dana, koliko traje natječaj, najavio je silenzio stampa. Dakle, bez istupanja u javnosti, zaključio je vinkovački gradonačelnik.

Potom će ponovno izaći pred vijećnike koji će dati zadnju riječ, odnosno donijeti odluku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno