15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Bradata aukcija prikupila više od šest tisuća eura, uplate na račun i dalje pristižu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Vinkovcima je, prvi put izvan Splita, proteklog vikenda održana Bradata aukcija, dio svjetskog trenda brige o zdravlju muškaraca, čemu je posvećen bio cijeli studeni. Movember glavni fokus stavlja na probleme koji pogađaju muškarce, kao što su rak prostate ili rak testisa, o čemu je govorilo i stručno uvodno predavanje.

Jedan od zagovaratelja i suorganizatora Bradate aukcije je Krešimir Španić, vlasnik jednog vinkovačkog Barbershop, čije je prijateljstvo s kolegama iz Splita Sinišom Šunjićem i Markom Sučićem, idejnim začetnicima, rezultiralo i prvom vinkovačkom. Ujedinjeni u naumu da osvijeste o muškim malignim bolestima i pomognu Ligi protiv raka Vinkovci, u prostorima puba Excellent napravili su pravi spektakl kojemu su se rado odazvale brojni naši ‘bradonje’.

Svaki je za svoj muževni ukras donirao nešto novca, a kako kaže Španić, toga dana prikupljeno je preko šest tisuća eura gotovine, dok uplate na račun i dalje pristižu. Najskuplja brada bila je ona Siniše Šunjića za koju je skupljeno čak 2.800 eura. Konačan iznos još se zbraja.


Akcija pokrenuta prije sedam godina trebala je biti zabavnog karaktera, no brzo se Bradata aukcija pretvorila u nešto društveno korisno pa Splićani i Vinkovčani planiraju ideju raširiti na cijelu Hrvatsku. „Što više ljudi osvijestimo, to će prevencija biti uspješnija”, podsjeća vinkovački barber.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno