7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Pokrovac se ipak predomislio? Danas u Zagrebu sastanak u 14 sati

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Seljaci prosvjeduju već deveti dan, a njihov ultimatum ministrici poljoprivrede Mariji Vučković da dođe k njima umjesto oni k njoj u Zagreb, nije prošao.

Jučerašnji rok u 17 sati je istekao, ministrica se nije pojavila, ali ih je ponovno pozvala na sastanak u Zagreb, javlja jutros N1.

Iako je neslužbeni šef Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac najavljivao kako se to neće dogoditi, čini se da su popustili. Sinoć.

Naime, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Duško Pavlik za N1 je najavio kako se ide u Zagreb na sastanak danas u 14 sati.

“Ako treba ići u Zagreb, ići ćemo. Ići ću ja, gospodin Pokrovac, Kristina i dva svinjogojca. Sve ćemo učiniti da se ovo riješi, s naše strane. Mislim da je tako i s njihove strane. To što je gospodin Pokrovac rekao… Imali smo nesuglasice”, rekao je.

“Mi i u Stožeru imali smo dogovor da u Zagreb ne želimo ići jer problemi su ovdje, ne u Zagrebu. Želimo da ministrica dođe ovdje. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje”, rekao je također sinoć Pokrovac.


TOMISLAV POKROVAC

Jutro je pametnije od večeri?!

Pokrovac danas potvrđuje kako ide na sastanak. Usuglasili su se, kaže, sinoć, dobio je i sam poziv iz Ministarstva u večernjim satima pa je kasno navečer zajedno s ostatkom Stožera za obranu hrvatskog sela odlučio odazvati se.

Također, N1 doznaje da prosvjednici ostaju na cesti dok god se njihovi zahtjevi ne ispune.

To su: prestanak eutanazije nezaraženih svinja, dozvola prometovanja zdravim svinjama te svinjokolje u dvorištima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno