U 2018. godini Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika pokrenula je regionalni projekt “Ženska perspektiva“ kako bi poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomogla u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti. Riječ je o ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu, nastojeći na taj način očuvati hrvatsku gastronomsku tradiciju i kulturnu baštinu.

Prvo tromjesečje u 2019. godine za ovaj projekt predstavlja uspješan nastavak provedbe projektnih aktivnosti planiranih za drugu godinu, u koji je uključeno više od šezdeset poduzetnica iz sedam županija, Virovitičko – podravske, Bjelovarsko – bilogorske, Požeško – slavonske, Sisačko – moslavačke, Brodsko – posavske, Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije.

Projekt Ženska perspektiva postigao je mjesto drugoga finaliste na natjecanju za GRAND PRIX 2019 u odnosima s javnošću u kategoriji udruga civilnog društva održanom u ožujku u Zagrebu, što je potvrda uspješnosti i vidljivosti projekta.

Poslovna edukaciju intenzivno je provođena tijekom zimskog perioda od prosinca, siječnja, veljače te u ožujku ciklusom seminara i radionica što je zaokruženo predstojećim okupljanjem svih poduzetnica korisnica projekta u Daruvaru. Poslovna edukacija bila je usmjerena na jačanje poduzetničkih i socijalnih vještina korisnica, s ciljem jačanja prisutnosti proizvoda i usluga poduzetnica na širem tržištu.

Predstojeće aktivnosti za poduzetnice Vukovarsko – srijemske  županije

Provedbu projekta nastavlja se s radionicama s poduzetnicama po pojedinim županijama s ciljem definiranja njihovih pojedinačnih poslovnih prioriteta u daljnjem usavršavanju što je uvod u mentorski rad s poduzetnicama predviđen projektom u idućih šest mjeseci.

U Vinkovcima se planira održavanje radionice 16. travnja 2019. u vremenu od 10 do 14 sati koje će voditi mentori Sanja Perić i Zvonko Repač.