13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Casey Affleck najizgledniji dobitnik ovogodišnje nagrade Oscar!

Više od autora

- vl promo-

MBTS_3904.CR2

Među filmskim kritičarima nema niti trunke sumnje – Casey Affleck u remek-djelu Kennetha Lonergana ‘Manchester By The Sea’ ostvario je uvjerljivo najveću ulogu karijere. Ako je suditi prema dosadašnjim osvojenim nagradama, u vitrini obitelji Affleck naći će se novi zlatni kipić, najprestižnija nagrada u filmskom svijetu – Oscar. Nakon što je stariji brat Ben 2012. godine osvojio filmski svijet svojim izvrsnim filmom ‘Argo’, ove je godine na redu Casey koji iza sebe već ima jednu nominaciju za sporednu ulogu (Ubojstvo Jesseja Jamesa od kukavice Roberta Forda). Riječ je o drami ‘Manchester By The Sea’, uz ‘La La Land’ i ‘Moonlight’ definitivno najhvaljenijem filmu godine kojem se osim u kategoriji glavne muške uloge također smiješe nominacije u kategorijama najboljeg filma, redatelja, scenarija i sporedne ženske uloge (Michelle Williams).

Nakon osobne tragedije od koje se još uvijek nije oporavio, Lee Chandler (Affleck) nevoljko se vraća u rodni gradić Manchester na obali države Massachussetts. Tamo ga dočekuje 16-godišnji Patrick, koji je nenadano ostao bez oca pa je Leeju povjerena skrb nad nestašnim tinejdžerom…

‘Manchester By The Sea’ savršena je mješavina dvaju žanrova (drame i komedije) koja je u posljednjih desetak godina postala poznata pod izrazom ‘dramedija’. Uz Caseyja Afflecka glavne uloge u filmu su ostvarili Michelle Williams, Kyle Chandler i Lucas Hedges od kojih je potonji izrazito hvaljen za ulogu 16-godišnjeg tinejdžera i također je jedan od kandidata za oskarovsku nominaciju. Caseyja Afflecka do sada su udruženja kritičara Bostona, Detroita, New Yorka, Atlante, Georgije, Floride, Chicaga, Dallasa, Indiane, Iowe, Las Vegasa, Nevade, Oklahome, Phoenixa i mnogih, mnogih drugih već proglasila najboljim glumcem godine, a prošloga je tjedna pobijedio i u kategoriji najbolje muške uloge u drami na Zlatnim globusima. Kako za sada stvari stoje – svi putevi Caseyja Afflecka vode i prema Oscaru.

Film ‘Manchester By The Sea’ napisao je i režirao Kenneth Lonergan, a svoju je svjetsku premijeru imao u siječnju na filmskom festivalu u Sundanceu. Nacionalno udruženje američkih kritičare te Američki filmski institut proglasili su ‘Manchester By The Sea’ jednim od deset najboljih filmova godine, a osim pet nominacija za Zlatni globus film je prošloga tjedna pokupio i devet nominacija za prestižnu britansku nagradu BAFTA. Sljedećeg tjedna, točnije 24. siječnja, objavljuju se nominacije za Oscara na kojima je ovaj odličan film jedan od najvećih favorita.

‘Manchester By The Sea’ u domaća kina stiže 16. veljače!

TRAILER TITLANI: MANCHESTER BY THE SEA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno