Dan ružičastih majica koji se obilježava 28. veljače najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. 2017. godine od strane hrvatskog Sabora proglašen je kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Povodom obilježavanja tog dana Centar za edukaciju i prevenciju nasilja bira najbolji video kojim želi poručiti koliko je bitno sprječavanje nasilja.

Djeca su najvitalniji dio zajednice i naša zadaća, ali i dužnost da im osiguramo sigurno i bezbrižno djetinjstvo. Pridruži se i ti i reci NE! Ne boj se biti iznimka među vršnjacima i ustati protiv nasilja. U tebi leži snaga i hrabrosti i te dvije divne vrline tjeraju te da pošalješ samo jednu poruku – NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Da bi tvoj video bio izabran potrebno je držati se dolje navedenih uputa:

– ako se koristi pozadinska glazba, ne smiju se kršiti autorska prava.
– na video uratku ne smije biti vidljiv logo bilo koje kompanije niti je dozvoljeno reklamiranje proizvoda i/ili usluga.
– tema uratka mora biti jasna – borba protiv nasilja.
– video ne smije biti duži od pet minuta i kraći od jedne minute.
– u uratku jasno mora biti istaknut Hashtag #NasiljePrestajeOvdje.

Svoj video možete poslati na natjecaj@cepn.hr u razdoblju od 1. veljače do 1. ožujka 2019. godine. Pokažite koliko kreativni možete biti. Vrijeme je da se službeno odabere najbolji video. Vidimo se u ružičastom!