4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Čestitamo vam Dan Vukovarsko-srijemske županije uz novi broj Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jesenska buđenja, posebno pred kraj tjedna, idealna su za prelistavanje najnovijih informacija iz života grada i okolice koje vam naša vrijedna ekipa novinara danonoćno priprema.

Nema gdje nas ovoga tjedna nije bilo. Teren, mikrofon i fotić, naš su doručak, ručak i večera, a vama serviramo najnovije izdanje priča ljudi iz našeg susjedstva. Čekamo vas od rane zore na budici i ostalim prodajnim mjestima.

Iz sutrašnjeg broja izdvajamo:

11. studenoga – DAN VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE i BLAGDAN ZAŠTITNIKA SV. MARTINA

Ne može proći bez razgovora sa županom Damirom Dekanićem. Uz čaj, u 7:15 ujutro, u njegovu uredu otvoreno o svemu, pohvalama, kritikama, a prije svega o domaćem čovjeku, perspektivama bogomdanog kraja i nadi koju treba donijeti sutra. Grad domaćin sutrašnje svečane sjednice Županijske skupštine je Županja.

ENERGETSKA KRIZA 

Grad Vinkovci s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 8 foto elektrana za škole, vrtiće i Tehnološki park. Uštede za električnu energiju na godišnjoj razini kreću se do pola milijuna kuna.

OPTIKA – ZADNJA RADIONICA U OVOJ GODINI

Certifikati, ulaznica za sigurne i dobro plaćene poslove. Pozitivno iznenađenje, Valentina – prva polaznica Centra za svjetlovodne tehnologije u Vinkovcima. Otvorene prijave za početak novog ciklusa treninga u siječnju 2023.

POREZNI DUŽNICI 

Donosimo pregled crne liste poreznih dužnika s područja županije. Ako vas zanimaju imena, morat ćete ipak surfati po stranicama Ministarstva financija.

STUDENI – MJESEC BRIGE ZA MUŠKO ZDRAVLJEŠto je muškarac bez brkova. S ili bez, nevažno, ako je bolestan i ne kontrolira svoje testise. U Hrvatskoj od raka prostate godišnje umire 800 naših očeva, braće, prijatelja, supruga. MOVEMBER brk i brada u znak podrške i prevencije stiže iz Barbershopa Španić.

USUSRET DANU SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.

Najavljujemo program i podsjećamo, uoči 31. obljetnice pada, u Velikoj crkvi 17. studenoga sveta misa, potom zajednička povorka Ultrasa, gradskih čelnika i ostalih građana kreće Zvonimirovom do podvožnjaka. Odavanje počasti kod murala posvećenom dvanaestorici hrvatskih policajaca ubijenih 2. svibnja 1991. u Borovu Selu i djeci stradaloj u Domovinskom ratu, otkrivenom prošle godine.

76. ROĐENDAN GRADSKOG MUZEJA VINKOVCI

Proslavljen promotivnim darovima za sve 76-godišnjake, ali i jučerašnjom arheološkom senzacijom, kosturom djeteta iz razdoblja Sopotske kulture. Nema bolje čestitke od još jedne potvrde kontinuiranog života na ovim prostorima unazad

U SUBOTU U 13:00 RUDEŠ – CIBALIA

Obračun na vrhu tablice. Prijenos na MaxSport1 kanalu. Donosimo najavu!

MAGAZIN 

Potražite se u našem Foto-korzu i uživajte dotjerani na špici. Nikad se ne zna, možda vas ulovi oko našeg fotoreportera.

Idući broj pripremamo za četvrtak 17. studenog, dan uoči državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Sa svojim pričama o ljudima iz života grada, javite nam se na info@novosti.hr 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno