Igrači Cibalije u ponedjeljak će se okupiti na prozivci uoči početka priprema za novu sezonu u kojoj će, zahvaljujući sjajnim igrama u 3. HNL, igrati u drugoligaškom društvu.

Sve je do sada ukazivalo na to da će svoje igrače u novu avanturu povesti dosadašnji trener, mladi, ali izrazito talentirani Petar Tomić. No iz kluba danas stižu informacije da će klupu ipak preuzeti nekadašnji trener Nebesko-plavih Davor Mladina, Petar Tomić preuzeti će ulogu pomoćnog trenera, dok će Rudolf Majnović ostati trener vratara.

Davor Mladina rođen je u Splitu 1959. godine, ali je svoju igračku karijeru nakon Hajduka čvrsto vezao uz Vinkovce, te je i svoju trenersku karijeru počeo graditi u Školi nogometa “Mravunac-Fegeli”. Bio je trener prve momčadi Cibalije u sezoni 2003./2004., i 2004./2005., u kojoj je izborio povratak među prvoligaše. Koliko je ova odluka dobra pokazat će vrijeme jer Tomić je, iako još uvijek neiskusan u većim utakmicama, pokazao da zna voditi momčad, stvoriti dobru atmosferu među igračima i što je najvažnije proizvesti igru.

Cibalia je u protekloj sezoni imala i glavu i rep, čvrsta u obrani s velikim brojem raznovrsnih opcija i stvorenih prigoda u napadu, što nije jednostavno postići, bez obzira o kojem se rangu natjecanja radilo.

Mladina s druge strane slovi za solidnog taktičara, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno za proboj prema Prvoj HNL.