Ogromna prašina se dignula oko jedne pjesme u gradu na Bosutu prije koji dan, točnije na dan kada su vrlo poznati vinkovački Ultrasi slavili okruglu godišnjicu kluba. Na stotu godinu nogometnog kluba Cibalie dva dobro poznata lokalna glazbenika udružili su snage i ovjekovječili trenutak u odličnom glazbenom broju koji vuče na uzor pjesme “Gala-Freed from desire”.

Za odlične gitarske rifove, dobru ideju, vokalnu izvedbu i tekst zaslužan je Darko Jakuš – Jale, dobro poznati vinkovački pjevač koji upotpunjuje skoro sva događanja u Vinkovcima, dok za cijeli instrumentalni dio, produkciju, snimanje, aranžman, miks i master zaslužan je jedan od naših glazbenih voditelja Radio Vinkovaca Josip Džijan – Siky koji je uskočio s malom rap fabulom na sredini pjesme. Do same ideje ovog povijesnog glazbenog komada koji će ostati našim generacijama dolazi tako što su dečki htjeli ostaviti trag i mali utjecaj na društveni standard grada u kulturno-glazbenom svijetlu.

Kao i svaka suradnja, jedna strana se javi drugoj, tako je Jale došao na ideju za cjelokupnu priču i za sam sadržaj pjesme. Uz glazbeno iskustvo producenta Siky-a to je bio pun pogodak što je i zaključeno već na prvom snimanju u studiju Radio Vinkovaca koji je bio zaslužan za tehničku podršku. Audio snimka pjesme je na Youtube-u koji broji 8 tisuća preglada u kratkom roku, a u samom procesu je i video spot koji je sniman pod objektivom Domagoja Farage na samu obljetnicu za istoimeni projekt i izlazi uskoro.


“Drago nam je da se ljudima svidjelo, da su prihvatili pjesmu sa željom za boljitak svakog segmenta koji fluidno curi iz našeg podneblja. Svatko tko je prisustvovao na rođendanu koji se obilježio u “Blues & Rock Club-u Hendrix” – stari “Plus Centar” shvatio je da glazbeni komad ima dušu koji može doprijeti i biti tu uvijek. Okrugla godina kluba se morala obilježiti nekim glazbenim doprinosom”, izjavio je ovom prilikom Josip Džijan.

“Dojmovi na pjesmu su zasad dobri, iako oni koji poznaju moje prethodne radove kažu da to nisam ja zbog stila glazbe, ali to sam i ocekivao sto je i normalno. Morala je biti i jedna moderna veselica u repertoaru. Siky se naradio oko pjesme i na tome sam mu jako zahvalan i svaka mu čast”, dodao je Darko Jakuš – Jale.

Odlična reakcija publike je dovela do toga da se pjesma puštala desetak puta tijekom večeri. Video s proslave možete pogledati na sljedećem linku.