26 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Cilj je smanjiti liste čekanja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Danas je u vinkovačkoj bolnici potpisan projekt ”Unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica/dnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci”. Nositelj projekta je OŽB Vinkovci, a program uključuje poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama. Trajat će 12 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna.

Potpisivanju je nazočio i župan Božo Galić koji je napomenuo kako ga iznimno vesele ovakve investicije u opremu i bolju kvalitetu pružanja usluga. ”Mi ne stojimo samo na ovome i zajedničkim projektima radimo na poboljšanju kompletne usluge, kako u bolnici tako i u domovima zdravlja, na hitnom prijemu i na Zavodu za javno zdravstvo. Problem je zadržati struku i moramo naći načina osigurati bolje uvjete rada za sve kadrove”, rekao je župan.

Ravnatelj bolnice, Krunoslav Šporčić, objasnio je koji je cilj ovog projekta te napomenuo da je ovo i ujedno jeftiniji postupak koji pridonosi kvaliteti liječenja. ”Radi se o operacijama koje se mogu izvesti u jednom danu gdje pacijent nije izložen dugotrajnom liječenju. Ovaj način je jeftiniji za bolnicu, a zahvati su jednako kvalitetni. Do sada je bolnica radila oko 600 operacija katarakte, a u iduće dvije godine planiramo taj broj povećati na 1000 što će pridonijeti smanjenju liste čekanja”, ističe Šporčić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno