26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Craft piva, Kojoti, Kandžija i Septica za 6. izdanje Beeram domaće

Više od autora

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Festivalski šarm Lenija za vikend nastavlja Beeram domaće.

Provjerite svoje planove i odgodite godišnje odmore, vjenčanja, magnetne rezonance i šišanje jer krajem lipnja jaše još jedan festival craft piva u Vinkovcima!

Tako su organizatori iz Beeram domaće najavili ovogodišnji kružok u Lenijama danas i sutra. Kućice su složene, ljestvica je podignuta visoko jer nastupaju odmah nakon Rimskih dana i cjenovno su korektni kao i do sada.

„Imamo 10 pivara, svi stižu iz kontinentalne Hrvatske, uglavnom su tu naši regionalni iz Slavonije i četiri pivovare iz Zagreba. Cijene su, rekao bih, korektne, nisu kao po kafićima što i jest cilj festivala da budu povoljnije kako bi ljudi isprobali što više vrsta i stilova koje nemaju baš priliku probati svaki dan”, rekao je frontmen vinkovačkog festivala Beeram domaće Ivan Vorgić.

ARHIVA

Bit će tu i finog ića, a tko će kuhati za goste, dovoljno je reći kako se pobjednička ekipa ne mijenja.„Ponovno kuha ekipa iz hostela Plus jer smo jako zadovoljni prijašnjih godina s njima i dobro se uklapaju u ovu našu priču. Kreiraju klopu koja se jako dobro sljubljuje s pivom, a fino urede svoj štand odnosno kućicu što nam je isto jako bitno, taj vizualni dio priče”, dodaje Vorgić, a mi uz pivo mirišemo trganu junetinu.

Potpis bendova manje više je vinkovački odnosno dobrosusjedski pa derbi svih derbija na pozornici festivala otvaraju Kandžija i Gole žene, a u subotu nebeskoplave boje brane Septica i Kojoti. U obje večeri bendovi kreću oko 21 sat, najavljuje Vorgić ističući kako je zvučna pozadina itekako stilski bliska pivskom festivalu. Načuli smo kako navodno komarci i muhe ne podnose miris hmelja pa bi to moglo biti jamstvo potpuno dobrog ‘beeranja’ u Lenijama.

ARHIVA

„Oba dana zaprašivat će se park kontra krvopija u prijepodnevnim satima, a na društvenim mrežama smo napisali da ćemo ove koji prežive mi golim rukama pohvatati. Ekipa je organizirana i motivirana u svakom smislu te riječi, kao i svake godine”, duhovito će organizatori.

Kako i malonogometni Orion turnir počinje za vikend, vjerujemo da će najbliža okriepa haklerima biti jedno od domaćih craft piva.

ARHIVA

Šesto je ovo izdanje vinkovačkog festivala čiji su koncept građani sjajno prihvatili što su potvrdili i za vrijeme pandemijskog izdanja u ograničenom prostoru dvorišta Lisinskog.

Povezani članci

Posljednje objavljeno