Danas se u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića obilježio Dan planeta Zemlje predstavljanjem dijela europskog eTwinning projekta pod nazivom “Čudesna voda pamti čovjekov utjecaj”. eTwinning je zajednica škola u Europi koja nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

“Ove godine 5. put obilježavamo Dan planeta Zemlje u našoj školi neovisno o eTwinning projektu, ali ove godine je to drukčije nego prethodnih godine jer radimo kroz predstavljanje drugog dijela eTwinning europskog projekta pod nazivom “Čudesna voda pamti čovjekov utjecaj”. Projekt će potrajati do kraja školske godine, obuhvatit će još jedno javno događanje, a to je Svjetski dan zaštite okoliša. U projekt je uključeno 5 europskih škola, osim naše tu je Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku Split, Graditeljsko geodetska škola Osijek, Mješovita srednja hemijska škola Tuzla, i Osnovna škola Joakim Krčovski iz Sjeverne Makedonije koji također obilježavaju ovaj dan u svojim školama”, ovom prilikom nam je istaknula Andreja Pokas magistar inženjer građevinarstva, profesor mentor u Tehničkoj školi i autorica ovog projekta.

Danas su u okviru Dana planeta Zemlje imali različite sadržaje u Tehničkoj školi. Hologram planete Zemlje, prikaz modela “Voda u svim jezicima” kroz planetu, različite prezentacije, i nekoliko digitalnih kvizova, ekološki kviz, kviz o fizikalnim imali su i predavanja za Dan planeta Zemlje o tome kako postupamo o svjetlosnom onečišćenju, kako postupamo u recikliranju otpada koji također onečišćuje vode i slične sadržaje.