Oni su Milan, Nikolina, Luka i Domagoj Ivanković te baka Vesna, a njihov obrt posvećen je svim ljubiteljima očuvanja slavonske tradicijske kulture i onima koji žele mali dio Slavonije uvijek nositi sa sobom, od privjesaka do kožuha. Ljubav su naslijedili tradicijom, došla je sama od sebe, nekako spontano, kroz rad i učenje, a na kraju kroz vlastito prilagođavanje i kreiranje nekih od proizvoda današnjem vremenu.

Uzor im je uvijek bila i uvijek će biti tradicionalna slavonska kultura i raspored uzoraka koji se koristio u izradi kožušaka. Oni sadrže posebnu likovnost koju treba poštovati. Tako da su neke od torbica koje sada rade nastale upravo po uzoru kako su se radile i prije sto godina. Treba biti dosljedan i misle da je to najteže danas, jer je vrijeme ubrzano pa treba raditi od jutra do mraka, ali oni ne rade koliko moraju, nego koliko mogu i tome uživaju.

“Stariji sin je biolog, mlađi glumac, ali prije svega bili su mali kožarski šegrti kod mene i djeda u radnji. Nadam se da neće jabuka daleko od stabla”, dodaje Milan.

U ponudi imaju okrugle ogrlice koje su nastale uzimanjem uzorka koji je visio na prsima na muškom Babogredskom pršnjaku, zatim ogrlice u obliku srca također s babogredskog kožuška, krznene čobanske torbe, taškice, torbe, torbice, privjeske, magnete i pojase. Sve što vam treba da postanete dijelom naše bogate kulture. “Mislim da se najviše prodaju ogrlice na koje sam najviše ponosan. Toliko ih ljudi nosi da sam siguran da su postale neizostavnim modnim dodatkom gotovo svih žena koje dolaze na Vinkovačke jeseni. Boja ima koliko hoćete i mislim da svaka žena može naći svoj primjerak koji joj odgovara po načinu odijevanja, zatim ih prate torbice, pojasevi i onda ostatak proizvoda na našem štandu, ne mogu izdvojiti točno što ide najviše, jer ide – sve. Dobivamo i dosta ponuda od KUD-ova u Slavoniji tako da smo do sada opremili dva KUD-a s 20-ak kožušaka”, ponosno govori Milan te dodaje: “Naš štand je posjetila predsjednica Kolinda i moram priznati da mi je drago što je podržala našu malu radinost i nosila jednu od naših ogrlica. Nadam se da će ju nositi i dalje i tako širiti komadić Slavonije kojeg je odnijela u Zagreb”.

Želja im je da njihovi proizvodi budu prepoznatljiviji vinkovački suveniri te misle da su na dobrom putu da to i postanu. Nastojat će se i dalje truditi i raditi ono što znaju najbolje, šireći znanja, ljubav i kulturu diljem lijepe naše, a i šire.

Pronaći ih možete na njihovoj Facebook stranici.