5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Dabro i Mujkić predstavili program “Mladost je rješenje”

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Poduzetništvo, demografija i poljoprivreda glavne su smjernice izbornog programa kandidata za vukovarsko-srijemskog župana nezavisnog Josipa Dabre kojem su potporu iskazali Domovinski pokret, županijski HSS, Nezavisna lista Ivana Penave i Ćorićev Desno.

Naglasak je na poljoprivredno-prerađivačkoj industriji i rasterećenju poreznih nameta s naglaskom na poticanje obrtničkih zanimanja, uvodno ističe.

„900 kuna mjesečne stipendije dat ćemo svim učenicima obrtničkih zanimanja, a od lipnja ove godine 50 000 kuna bespovratne potpore svakom novom poduzetniku obrtniku,” najavljuje kandidat za župana u sklopu glavnih poruka programa „Mladost je rješenje.” Olakšanje poreznih nameta pomoći će poduzetništvu, a stipendiranje studenata za koje natječaja tijekom posljednje tri godine nema, ostanku mladih na ovim prostorima, dodaje.

Decentralizacija s naglaskom na poljoprivredu i šumarstvo summa je sumarum izrečenog.

„Naš cilj je političkim pritiskom vratiti autonomiju Hrvatskim šumama i preseliti Upravu u Vinkovce, ostaviti dobit na ovom području što će tek onda građani osjetiti kroz prirez,” naglašava Dabro.

Predlaže preseljenje Ministarstva poljoprivrede u Osijek ili barem određenih ispostava.

Hladnjače, sortirnice i pakirnice za posrnule voćare Srijema te digitalizacija u poljoprivredi bit će prve na listi prioriteta kada je riječ o pomoći i razvitku ekološke proizvodnje, jedne od pretpostavki gospodarskog razvoja.

S ciljem pomoći bolesnima ili unesrećenima u okviru „zlatnog sata”, prometnu izoliranost predlaže riješiti dvama helikopterima civilne i hitne namjene za pet slavonskih županija, a čija je cijena koštanja, navodi, cijena dva opremljena vatrogasna vozila.

Novaca u izdašnom županijskom proračunu ima, naglasili su Dabro i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Ivana Mujkić, samo ih treba presložiti po prioritetima, a uštede osigurati kroz javnu nabavu. Prilikom kreiranja programa držali su se realnih okvira, poručuju.

„Proračun treba rebalansirati i prenamijeniti te ga usmjeriti prema svakom čovjeku, a ne prema interesu isključivo desetak obitelji koje od njega imaju koristi,” naglašava Josip Dabro. Smatraju svoj program konkretnim i mjerljivim u službi konačnog rezultata.

„Želim poslati poruku da Slavoniju više nitko iz Zagreba neće gledati kroz prizmu drvenih kola, volova i konja, nego ćemo biti nuklearni reaktor moderne sredine,” zaključuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno