- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Društvo Hrvatska žena Vinkovci povodom ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima organiziralo je “Dan otvorenih vrata”, pa tako danas od 11 do 18 sati u prostorijama Mjesnog odbora “Kolodvor” građani mogu saznati sve što u udruzi rade tijekom godina, ali i kupiti razne rukotvorine i božićne slatkiše, te tako sudjelovati u humanitarnim nastojanjima, po kojima je ovo društvo nadaleko poznato.

“Povodom današnjeg dana za sve zainteresirane građane pripremili smo svoje proizvode. Ručne radove, radove s radionica izrade božićnih kuglica i ukrasa i puno toga. Imamo i pekmeze, suhe kolače i mnoštvo zanimljivih stvari. Pripremile smo i jednu zanimljivu tombolu. Prvi posjetitelji su djeca iz vrtića Budućnost sa svojim tetama. Od malih nogu nastojimo animirati djecu i poticati na humanitarni rad jer možda netko od njih postane članom ovakvog humanitarnog društva”, istaknula je ovom prilikom Ljubica Potočić

Povijest Hrvatske žene seže u davnu 1891. godinu, kada su Vinkovčanke osnovale dobrotvorno društvo za pomaganje nemoćnim starcima i siromašnoj djeci pod nazivom “Prvo vinkovačko opće gospojinsko dobrotvorno društvo”. Naziv Hrvatska žena društvo nosi od 1936. godine, no nakon Drugog svjetskog rata rad mu je prekinut, sve do svibnja 1994. godine, jer osjetila se tada potreba da se oživi društvo na starim temeljima.

U Društvu Hrvatska žena Vinkovci djeluje dosta žena koje su starije od 60 godina, stoga napominju da bi željeli da im se priključe i mlađe žene, koje bi radu društva donijele dodatni entuzijazam i energiju. Društvo danas ima 61 članicu, a za svoj je humanitarni rad dobilo veliki broj nagrada, među kojima je i Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca.

Podsjetimo, Dan otvorenih vrata održava se u prostorijama Mjesnog odbora „Kolodvor“ (Zvonimirova 101.), a posjetitelji će do 18 sati moći kupiti razne rukotvorine koje su izradile članice Društva, te domaće kolače, rezance i mnoge druge rukotvorine i proizvode.

U tijeku je radionica za djecu vrtićke dobi koja će trajati do 15 sati, a osim toga od 15 do 16 sati gošće će biti članice Udruge žena iz Starih Mikanovaca, a od 16 do 17 sati članice Kulturnog centra „Klasje“ iz Privlake, dok će se od 17 do 18 sati predstaviti članice Udruge „Vrijedne ruke“ iz Vinkovaca s dvije revije.

Također, Društvo organizira već tradicionalni “Božićni koncert” u subotu, 14. prosinca u 20 sati u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” i ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.