Danas su učitelji i učenici posebnih odjela Osnovne škole Antun Gustav Matoš organizirali Dan otvorenih vrata gdje su ugostili prijatelje i kolege iz sličnih ustanova i centara poput Centra za rehabilitaciju “Mala Terezija”, Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” iz Osijeka, Osnovne škole iz Vukovara i Dječjeg doma Sv. Ana.

“Danas su naši učenici, naša djeca okupili svoje prijatelje da im pokažu što su napravili sve kroz godinu dana u našoj školi”, rekao je ravnatelj OŠ Antun Gustav Matoš Dario Dragun.

Priredili su prigodnu priredbu koja je počela u 10:00 sati nakon koje su uslijedile sportske aktivnosti. Pripremili su razne recitacije, nastupe u kostimima, prigodne pjesme i slično.

“Danas smo ovdje jer imamo Dan otvorenih vrata posebnih odjela. Prigoda je to da naši učenici pokažu svojim roditeljima, svojim vršnjacima iz redovne škole, svim gostima, djeci, učiteljima iz srodnih škola i ustanova što znaju i što mogu. Pripremili su priredbu koja je vrlo opširna i vrlo bogata, trudili su se gotovo mjesec dana dok smo pripremali ovo sve, i taj sav trud će prikazati i pokazati svima koji su došli”, istaknula je ovom prilikom Senka Grlić učitelj, edukacijski rehabilitator u posebnih odjelima Osnovne škole Antun Gustav Matoš.

Nakon toga je uslijedilo jedno prijateljsko sportsko natjecanje, ne toliko natjecanje, koliko druženje koje je završilo podjelom priznanja i medalja.