7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Dan sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodni dan nestalih osoba 30. kolovoza u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojom nazočnošću pruže potporu obiteljima nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i civila, kao i naporima Ministarstva hrvatskih branitelja u rasvjetljavanju njihove sudbine, objavilo je resorno ministarstvo.

Središnje obilježavanje Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnoga dana nestalih osoba održat će se 30. kolovoza u Vukovaru.

Obilježavanje se održava uz potporu i pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Memorijalnoga centra Domovinskoga rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Međunarodnoga odbora Crvenoga križa i Hrvatskog Crvenoga križa.

Organizatori su Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Udruga Vukovarske majke u partnerstvu sa Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata.Tim povodom Ministarstvo hrvatskih branitelja predstaviti će aktivnosti iz djelokruga rada Uprava za zatočene i nestale usmjerene na pronalazak osoba nestalih u Domovinskom ratu, kao i žrtava Drugog svjetskoga rata i poslijeratnoga razdoblja.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojom nazočnošću pruže potporu obiteljima nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i civila, kao i naporima Ministarstva hrvatskih branitelja u rasvjetljavanju njihove sudbine, stoji u objavi na njihovim web stranicama.

Program obilježavanja:

09:00 sati    Odavanje počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata  Vukovaru
10:00 sati    Sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, Samostanka 5
11:30 sati    Središnje obilježavanje Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnoga dana nestalih osoba na Trgu dr. Franje Tuđmana
10:00-17:00 Predstavljanje aktivnosti Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja kod Trga dr. Franje Tuđmana
13:30 sati    Odavanje počasti kod spomen-obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu u Borovu naselju

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno