10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Danas i sutra u Vinkovcima 250 judo trenera i sudaca iz cijele Hrvatske

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Vinkovcima je danas započeo dvodnevni trenerski i sudački licencni seminar Hrvatskog judo saveza koji je okupio čak 193 trenera i 59 sudaca, vrhunskih sportaša iz svih dijelova Lijepe naše. Danas i sutra razgovarat će o specifičnostima te-ta sklopova u judo borbi, analizi sudačkih pravila te prilagođenima judo pravilima.

Kako nam je rekao prof.dr.sc, Hrvoje Sertić, predsjednik stručno trenerske komisije Hrvatskog judo saveza, seminar se održava već 27 godina, a posljednje dvije godine domaćin je Judo klub Vinkovci.

„Radosni smo i ponosni što možemo biti i u ovom dijelu Hrvatske i održavati glavni, trenerski, licencni seminar za trenere i za suce, zapravo za cijelu judo populaciju u Hrvatskoj. Obrađujemo trenerski i sudački dio, osobno ću predavati temu o najučinkovitijim načinima poučavanja judo tehnike, kroz aspekt metodike i pedagogije”, rekao je Sertić.

Uz njega, voditelji i predavači na seminaru su još i Tina Trstenjak – „IJF Referee Supervisor & IJF Academy Expert”, olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja, Kerry Tansey – voditeljica za prilagođeni judo iz britanskog judo saveza te Davor Marinić – rukovoditelj suđenja HJS.

„Sretna sam što sam ovdje i što sam pozvana doći u Vinkovce. Slovenija i Hrvatska oduvijek imaju lijepu suradnju i drago mi je što mogu pomoći u razvoju judo sporta, osobito o sudačkim pravilima. Očekujem dobar i kvalitetan rad i da ćemo uz zanimljiv video sadržaj povećati znanje o pravilima u judu”, za Novosti.hr pričala je slovenka Tina Trstenjak.


Predavači su još i dr.sc. Slaviša Bradić, predsjednik komisije za pojaseve HJS, prof.dr.sc. Ivan Segedi, tajnik STK HJS, Martina Prgomet, IJF Tour sutkinja, Klara Mitrović, IJF internacionalna sutkinja i Marina Drašković, EJU Adapted Judo Project.

„Ponosan sam što je u Vinkovcima po drugi put seminar za judo trenere i suce iz cijele Hrvatske, a tu su i vrhunski sportaši te olimpijska i svjetska prvakinja koji će pokazati najbolje, najnovije i najmodernije u judo sportu kako bi svoje znanje prenijeli na trenere, samim time i na sportaše kojih je, na sreću, sve više u Hrvatskoj”, ponosan je danas i Mladen Karlić, predsjednik Judo kluba Vinkovci.

Napominje kako je judo sve popularniji i u Vinkovcima, sve je više mladih pa čak i onih od 4 i 6 godina koji se rado odlučuju za ovaj sport.

„Judo klub Vinkovci je vrhunski klub, uz bok mu je i Judo klub Olimp Vinkovci, a morat ćemo osnovati još jedan klub u županiji jer želimo raširiti ovaj sport koji gradi tijelo, duh i osjećaj samopouzdanja te pomaže izgraditi cijelu osobu u svim aspektima života”, zaključuje Karlić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno