Društvo “Hrvatska žena” Vinkovci raspisuje 2. Natječaj fotografija “Uskrsna košarica“ i poziva sve one koji održavaju ovaj lijepi običaj, da za Uskrs, u ukrašenim košaricama, nose hranu na posvetu u crkvu, koju potom blaguju u obiteljima. Natječaj je otvoren od 1. do 22. travnja 2019. godine.

Natječaj će biti održan u dvije kategorije. Prva se odnosi na stare obiteljske fotografije uskrsnih košarica, snimljene do 2000. godine u kontekstu blagovanja Uskrsa, dok druga kategorija obuhvaća recentne fotografije uskrsnih košarica u kontekstu posvete, snimljene u razdoblju od 2000. do 2019. godine. U obje kategorije može se sudjelovati s najviše pet primjeraka.

Stare fotografije se šalju skenirane, a recentne u digitalnom obliku na e-mail: dhzene@gmail.com i ljubica@muzejvk.hr. Imenovano povjerenstvo će odabrati najuspješnije u estetskom i tehničkom smislu 23. travnja.

Prezentacija svih prijavljenih fotografija, dodjela zahvalnica i nagrada najuspješnijima biti će pred Mladi Uskrs, u petak, 26. travnja u 18 sati u Etnološkom postavu Gradskog muzeja Vinkovci.