29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023.

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023. održavaju se pod sloganom „Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu“.

Program obilježavanja 32. obljetnice vukovarske tragedije započinje u petak, 10. studenog popratnim sadržajima kulturnog i edukativnog predznaka.

Središnji dio zakazan je za 17. studenog u 19 sati u krugu Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“ na kojem će, uz molitvu vukovarskih svećenika i pratnju Klape „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice, okupljeni građani upaliti svijeće.

U subotu 18. studenoga, na dan okupacije grada, u izravnom televizijskom prijenosu, komemoracijski skup počinje u 10 sati u dvorištu vukovarske bolnice. Moderirat će ga Darko Milas, Klapa „Sv. Juraj“ i Najbolji hrvatski tamburaši.Ove godine ulicama grada, na trasi dugoj pet i pol kilometara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, proći će 25. Kolona sjećanja koja kreće u 10:30.

Predvode ju hrvatski branitelji s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih na čelu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar. Podno spomen obilježja zračnog križa s vječnim plamenom počast će polaganjem vijenca odati brojna izaslanstva, a obilježavanje će toga dana završiti misom zadušnicom za sve žrtve Domovinskog rata koju ove godine predvodi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nadbiskup mons. Giorgio Lingua.

Dan poslije, 19. studenog, Kolonom sjećanja i vijencima kod Borovo Commercea odat će počast žrtvi Borova Naselja za Domovinu, a 20. studenog završit će sjećanjem na ubijene u hangarima Veleprometa i na Ovčari.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno