22 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Davorin Bogović ima potpuno novu pjesmu: Ja sam tu

Više od autora

- vl promo-
Davorin Bogović (Ja sam tu, singl) [cover]Dvije godine nakon vrlo uspješnog i hvaljenog  albuma ‘Mjene’, Davorin Bogović je izbacio novi singl ‘Ja sam tu’, iskonsku ljubavnu punk baladu kakvu u Hrvatskoj može snimiti samo Davorin Bogović.

Hrvatski Iggy Pop, prvi pjevač Prljavog kazališta i već više desetljeća vrlo uspješni samostalni autor i pjevač, Davorin Bogović odlučio se vratiti na glazbenu scenu s ljubavnom baladom u iskonskom punk stilu koja svojom iskrenošću podsjeća upravo na pjesme Iggy Popa iz njegove zrelije faze, a koje su redom sve bile hitovi i ne samo u alternativnim krugovima.

Da bi se isto moglo dogoditi i s ovim singlom, pobrinuli su se autori pjesme: Mario Domazet i Ernest Vinković koji su napisali glazbu, Emanuel Vlačić kao autor teksta te Zvonimir Domazet koji je pjesmu aranžirao. Ovo je prva suradnja Bogovića i spomenutih autora, a sudeći po krajnjem rezultatu sigurno ne i posljednja.

Davorin Bogović jednako je poznat i priznat kao prvi pjevač Prljavog kazališta, u vrijeme dok je bend njegovao punk-novo valni izričaj, da bi nakon odlaska radio kao glazbeni urednik na Radiju 101, surađivao s mnogim glazbenicima, a vrlo brzo je osnovao i bend Davorin i Bogovići s kojim i danas svira. Zadnji album ‘Mjene’ izdan početkom 2015. godine odlično je primljen i kod kritike i kod slušatelja.

DAVORIN BOGOVIĆ: JA SAM TU [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno