4 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Depeche Mode najavili svjetsku turneju Global Spirit Tour i novi album Spirit

Više od autora

- vl promo-m_depeche-mode_tour-2016_ST

Turneja počinje 5. svibnja u Stockholmu, Švedska, a novi album očekujemo početkom sljedeće godine!

Članovi jedne od najutjecajnijih grupa, Depeche Mode, najavili su prije nekolko dana na posebnoj press konferenciji uživo u Milanu novi album Spirit i veliku svjetsku turneju Global Spirit Tour. Davea Gahana, Martina Gorea i Andyja Fletchera vidjet će 1.5 milijuna obožavatelja u 32 grada u 21 zemlje diljem Europe. Turneja počinje 5. svibnja u Švedskoj, na popisu gradova nažalost nema Zagreba, a hrvatskim će obožavateljima biti najbliži koncert u Ljubljani 14. svibnja. Nakon Europe slijede koncerti po SAD-u. Njihova posljednja turneja Delta Machine Tour, bila je jedna od najprodavanijih i najvećih turneja. Na koncertima ih je tada vidjelo ukupno 2.5 milijuna ljudi. I ovoga će puta nastaviti s humanitarnim radom, u suradnji sa švicarskim brandom satova Hublot, skupljat će novac za Zakladu čiji je cilj osigurati pitku vodu svimau svijetu.

Spirit će biti njihov 14. studijski album, odnosno prvi album nakon ‘Delta Machine’ iz 2013. (bio je #1 u 12 zemalja). ‘Spirit’ će biti objavljen početkom 2017. za Columbia Records, producirao ga je James Ford (producirao je za Florence and the Machine, Arctic Monkeys).

‘Iznimno smo ponosni na energiju i zvuk koji je na albumu ‘Spirit’. Uzbuđeni smo što ćemo biti na turneji i podijeliti to s našim obožavateljima diljem svijeta’, rekao je Gahan.

Grupa Depeche Mode iza sebe ima 100 milijuna prodanih albuma i svirali su pred više od 30 milijuna obožavatelja.

DEPECHE MODE: SPIRIT [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno