Kako povezati Požegu, Zagreb i Švedsku? Zvonko zna! Novo izdanje programa Zvonko Radost predstavlja u Sax dovodi požeški Detmeć i švedski bend Alpaku, a ova svečanost dogodit će se u četvrtak, 21. ožujka. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu se kupiti u Saxu, a na dan će koštati 40 kuna. Za sve posjetitelje bit će osigurane i posebne cijene pića.

Detmeć je požeški rap rock band s adresom u Zagrebu. Bend je osnovan 2017. godine, a broji 5 članova: Massa – truba, vokal; Koc – vokal, gitara; Toljo – vokal, gitara; Sale – bas; Hrca – bubnjevi. Pod utjecajem mnoštva žanrova, Detmeć stvara specifičnu fuziju žestokih riffova, elektronike i rapa, a tekstualno se dotiču raznih tema, od društveno-političkih, preko dobre zezancije, sve do introspektivnih. Tijekom 2018. Godine izdali su 2 singla, debitantski “Dijelimo se” i “Mnogo jak”, oba popraćena video spotovima te su se koncertima predstavili domaćoj publici u Požegi, Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu itd. Uskoro se očekuje izlazak i njihovog trećeg singla i spota, a također pripremaju i album najavljen za ovu godinu. Sve nove informacije i događanja možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama Detmeća.

Alpaka je tročlani bend iz Karlstadta koji su 2013. godine osnovala trojica studenata. Kažu da su bend shvaćali ozbiljnije nego svoj studij. Bez obzira na to, tri godine kasnije njih trojica stajala su tamo s tri diplome iz ekologije u svojim rukama i s jednim zajedničkim ciljem – dovesti Alpaku u Hrvatsku i na inMusic festival. Bio je to fantastičan show koji ih je ostavio sa željom da tu ponovno nastupe i evo ih sad ponovo u Zagrebu! Briga o prirodi oduvijek je imala središnju ulogu u njihovoj glazbi i stihovima, a žanr bi se najbolje mogao opisati kao alternativni rock/metal s elementima ambijentalne glazbe. Zvuk je masivan, sugestivan i istražujući. Bend se sastoji od Carla Jonssona (vokal, sintisajzer), Simona Närboa (bubnjevi) i Robina Andreassona (gitara, harmonika).