Nakon sjajne i produkcijski atraktivne zagrebačke koncertne promocije u Maloj dvorani Doma sportova održane u prosincu prošle godine, grupa Detour 30. ožujka u Pogonu kulture predstavit će svoj peti studijski album riječkoj publici. S najnovijim albumom, koji je pod imenom ‘Tourdetour’ objavljen krajem 2018. godine, a s kojeg su široj publici već dobro poznati i prihvaćeni singlovi ‘Zaljubila sam se’, ‘Biram’, ‘Bez tebe’, ‘Vikend’ i ‘Skrivena’ Detourovci su potvrdili svoj status jednog od vodećih pop sastava na domaćoj sceni gdje je glazbena kritika album svrstala u sam vrh domaćih izdanja na godišnjim top lista u 2018. godini.

“Iza sebe smo ostavili vrlo izazovnu i uspješnu 2018. godinu u kojoj smo održali dva velika koncerta u kraijeri, u KD ‘Vatroslav Lisinski’ i Maloj dvorani Doma sporotva, objavili novi album i probili granice koncertnih nastupa. Nakon Zagreba nema odmora, nastavljamo s našim tourom gdje nas raduje dolazak u Rijeku. Nekako smo posljednjih godina barem jednom godišnje u Pogonu kulture. Volimo taj klupski prostor, a i druženja s riječkom publikom. Ovog puta  dodatni povod je službeno predstavljanje našeg novog album ‘Tourdetour’. U istom tjednu nas  očekuje i nastup na ovogodišnjoj glazbenoj nagradi Porin što je dodatno zadovoljstvo, a i nama kontinentalcima razlog više da par dana uživamo na moru” u susret dolasku u Rijeku izjavio je frontman Nenad Borgudan.

Početkom 2019. godine Detourovcima je stigla i nagrada za najboljeg’Pop&off’ izvođača godine na prvoj nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi ‘Rock&Off’ nakon čega su uslijedile i 4 nominacije za ovogodišnju glazbenu nagradu Porin u prestižnim kateogrijama: Album godine, Pop album godine, Pjesma godine /Bez tebe/ i Najbolja Izvedba grupe s vokalom.

Nakon Rijeke Ginu, Nenada i ostale članove 17.04. očekuje solistički koncert u Ljubljani u Orto baru, a zatim i 19.05.  nastup u sklopu zagrebačkog Beer festa. Informacije o daljnjim koncertnim aktivnostima pratite na njihovim društvenim mrežama gdje već sad najavljujemo ‘Tourdetour’ ukazanje u Poreču, Pakracu, Gospiću, Varaždinu, Trogiru, Tisnom, Medulinu, Rabu i Podgorici.