Zagrebački Dom sportova u subotu je ugostio najbolji tulum u gradu – najveći koncert karijere grupe Detour, proslavu njihova novog albuma TourDetour. Dvosatni spektakl koji je odlično otvorila beogradska grupa Ničim izazvan nikogod brojnih posjetitelja nije ostavio ravnodušnim i već od samog početka i prvih taktova njihova hita “Vikend” publika je plesala u ritmu Detoura.

Detour, 8.12.2018. Dom sportova | Foto: Goran Berović | Aquarius Records promo

Na set listi našle su se njihove najpoznatije pjesme još od doba Yammata, a priliku su dali i numerama s novog albuma. Tako su uz pomoć mladih snaga Ani i Jure otpjevali pjesmu Njuške,a uz uvod u prve taktove Lijepe naše izveli su pjesmu sa zasigurno najjačim stavom prema problemima sadašnjice – Psihopatijo bajna. Od novih pjesama tu sujoš svoje mjesto našle Brod tone i aktualni singl Skrivena.

Bend je moćno zvučao upojačanom sastavu gdje su se uz već standardnu postavu – Nenad Borgudan, Gina Damjanović,Vibor Čerić, Edi Grubišić – Cipal i Alen Križaj – na pozorniciizmjenjivali i drugi glazbenici -gudački kvartet Lira, četveročlana brass sekcija, te Vladimir Mirčeta na gitarii Ante Prgin Surka na udaraljkama.

Detour, 8.12.2018. Dom sportova | Foto: Goran Berović | Aquarius Records promo

Detourovci su pronašli prostori za goste, pa su im se pridružili članovi skupina Headoneast, Nipplepeople i Pavel. Posebno je emotivna bila izvedba pjesme”Snijeg” koju su izveli s Tonkom i Aljošom Šerićem, a za vrijemekoje je u Domu sportova i ‘zasniježilo’. Uslijedili su njihovi najveći hitovi”Zaljubila sam se” i “Tvoje lice se promijenilo” koji surasplesali sve i jednog posjetitelja Doma sportova. 

Nakon što ih je ushićena publika pozvala na bis, bend je izveo još tri pjesme i s publikom se razišao u odličnom raspoloženju.

Detour, 8.12.2018. Dom sportova | Foto: Goran Berović | Aquarius Records promo

Nakon što ih je ushićenapublika pozvala na bis, bend je izveo još tri pjesme i s publikom se razišao uodličnom raspoloženju.

Prve kritike koncerta govorekako je Detour potvrdio status najboljeg pop benda u Hrvatskoj i sada je isprednjih daljnja promocija albuma koji je već prozvan – najboljim u 2018. godini.

Detour, 8.12.2018. Dom sportova | Foto: Goran Berović | Aquarius Records promo

“Dugo smo se spremali za koncert uDomu sportova, ujedno produkcijski najzahtjevniji koncert u našoj dosadašnjojkarijeri. Nadam se da smo publici dočarali viziju TourDetour putovanja i da smoim prištili lijepu večer. Uz glazbeni segment ovog puta smo dosta pažnjeposvetili vizualnom dijelu gdje je svaka pjesma imala i svoj vizualniidentitet. Nakon 15 godina rada, pet studijskih albuma ovo je bio naš logičanslijed. Hrabro smo ušli u kompletnu realizaciju i uz podršku dragih nam gostijui organizatora kojima se ovim putem zahvaljujemo uspjeli realizirati sve što jebilo zacrtano. Svakako jedno lijepo iskustvo i odlično otvaranje naše novepriče koju ćemo u daljnjem periodu pod imenom TourDetour promoviratidiljem regije.” – rekao je frontman benda Nenad Borgudan.

Detour, 8.12.2018. Dom sportova | Foto: Goran Berović | Aquarius Records promo

Novi album TourDetour u prodaji je u svim boljim prodavaonicama CD-a.