10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Diana Pavlović najbolja sportašica, a Matko Čolaković najbolji sportaš naše županije

Više od autora

- vl promo-

U Otoku je danas održana svečana dodjela nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, koja je i ove godine održana u organizaciji Županijskog saveza sportova i VTV-a, a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Otoka.

Baš kao što su nedavno proglašeni najboljima u vinkovačkom sportu, Matko Čolaković, član Streljačkog društva Vinkovci, izabran je i za najboljeg županijskog sportaša, dok je Diana Pavlović iz Judo kluba Vinkovci najbolja sportašica. Također, posebnu plaketu dobila je Ana Martinović iz Atletskog kluba Otok.

„Ovo priznanje znači mi puno, radi se o velikom poticaju i motivaciji za daljnji rad i trud. Najveći cilj za 2024. godinu mi je otići na Svjetsko prvenstvo. Svakako će to biti jako teško ostvariti, ali nije nemoguće”, kazao je Čolaković, dok je Pavlović istaknula: „Znam da se trud i odricanje uvijek isplate, požrtvovana sam u sportu, tako da mi je ova nagrada od velikog značaja. Nagradu ću iskoristiti na najbolji mogući način što se tiče sporta. Potrebno je što više trenirati, a nadam se da ću i u budućnosti ostvariti zapažene rezultate.”

Tanja Turukalo članica je Kluba dizača utega Vukovar, a dobitnica je nagrade perspektivne sportašice, dok je Luka Čarapović iz Plivačkog kluba Vukovar perspektivni sportaš. Marul Juzbašić iz Šahovskog kluba Šahovskog centra Županja dobitnik je posebne plakete.

Filip Lalić iz Plivačkog kluba Barutana dobio je plaketu za sportaša s invaliditetom, a nagrada najboljeg sportaša osobe s invaliditetom završila je u rukama Ivane Purkić, članice Paraatletskog kluba Vinkovci.


Što se tiče timskih nagrada, RK Bjelin Spačva Vinkovci najuspješnija je momčad 2023. godine, a ŽOK Vinkovci najbolja je ekipa.

U ime Grada Otoka prigodnim riječima prisutnima se obratio gradonačelnik Josip Šarić, koji je ponosan što je upravo Otok bio domaćin ovogodišnje svečanosti. „Hrvatska je velika sportska nacija u smislu rezultata koje postižemo u kolektivnim i pojedinačnim sportovima. Upravo je tako i naša županija dio te jedne lijepe hrvatske priče”, kazao je.

Na svečanosti je bio i župan Damir Dekanić, koji se zahvalio svim klubovima, sportašima i njihovim obiteljima na velikom trudu i odricanju. „Puno sportaša bilo u konkurenciji, nagradili smo one za koje struka smatra da su postigli najvrijednije rezultate. Ove godine izdvojili smo nešto više sredstava u odnosu na prošlo izdanje, a nastojat ćemo svake godine to povećavati. Živimo u vremenu u kojem ne možemo izdvojiti sredstava kao u nekim drugim zemljama, zato naši sportaši ulažu puno više truda, rada i znoja”, zaključio je župan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno