10 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Diskografska senzacija: objavljeno novo izdanje Bijelog dugmeta

Više od autora

- vl promo-Bijelo dugme (ko ne poludi taj nije normalan, objavljen) [St]

Kraj prošle godine donio je jednu od najvećih vijesti u regionalnoj diskografiji: u prodaji se našao novi CD neponovljivog Bijelog dugmeta, naslovljen ‘Ko ne poludi taj nije normalan!’.

Riječ je o fantastičnim novim izvedbama Dugmetovih megahitova, kao što su ‘Ružica si bila sada više nisi’, ‘Napile se ulice’ i ‘A i ti me iznevjeri’, prvom Dugmetovom izdanju nakon jednog od najvećih diskografskih projekata na ovim područjima: Bijelo dugme Box Seta Deluxe (LP), objavljenog 2014. godine, koji je donio Abbey Roadove remastere svih njihovih kultnih albuma.

Ove nove izvedbe dijelom su zabilježene na spektakularnom koncertu u pulskoj Areni, dijelom tijekom dojmljivog gostovanja na Seoskom turizmu Rakić u Vojkovačkom Kloštru, a album je zaokružen u beogradskom Studiju Kamarad, gdje su, pod Bregovićevim briljantnim producentskim vodstvom, dovršeni snimanje i miks. Mastering snimki obavio je producent Croatia Recordsa Goran Martinac.

Dio ovih nastupa ranije je bio popraćen dokumentarnim filmom ‘Lijepom našom s Goranom Bregovićem’, emitiranom na CMC televiziji.

Jezgru ovih zapanjujućih novih interpretacija čine Bregović i dva kultna Dugmetova pjevača, Alen Islamović i  Mladen Vojičić Tifa, dok se kao gosti javljaju Muharem Redžepi na goču, Bokan Stanković i Dragić Veličković na trubama, Stojan Dimov na saksofonu te Aleksandar Rajković i Miloš Mihajlović na baritonima.
Upečatljivu naslovnu fotografiju potpisuje Nebojša Babić, dok je za likovno oblikovanje zaslužan Orange studio, zaokružujući ovo izdanje u jedno od nekolicine najatraktivnijih u prošloj godini.

CD “Ko ne poludi taj nije normalan!” moguće je kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

BIJELO DUGME: RUŽICA SI BILA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno