23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Djelatnice programa Zaželi uoči crkvenoga goda uredile cvjetnjake u Nuštru

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

I nadalje, Općina Nuštar već dugi niz godina drži primat kada je riječ o uređenosti njena četiri naselja. Puno je tu truda i samih mještana, a javne površine samo su šlag na torti proljetnih radova koji su u punom zamahu.

Jer, i kirbaj se bliži, a Nuštarci osim otvorenih kapija, svoje goste na crkveni god u nedjelju dočekuju s novim sadnicama proljetnica.

Unatoč nepredvidljivim vremenskim prilikama u Općini Nuštar se ususret blagdanu Duhova, od srijede vrijedno radilo na uređenju zelenih površina. Tako su komunalni radnici i djelatnice projekta “Zaželi” imali zajedničku radnu akciju sadnje cvijeća u središtu Nuštra te oko crkve Duha Svetoga. Za pripremu zemljišta pobrinuli su se djelatnici komunalne tvrtke “Monosterium”, dok su djelatnice bile zadužne za žardinjere i cvjetne površine. A sadile su se, na sunce i vrućine otporne, ali zato estetski uvijek predivne sezonske pelargonije, begonije i vodenika.

“Uvijek se odazovemo pozivu na sudjelovanje u ovakvim akcijama jer svi ovdje živimo i volimo kada nam je mjesto lijepo uređeno. I ništa nam nije teško”, kroz smijeh su nam otkrile Nada, Jagoda, Vesna, Zdravka i Vlatka koje smo zatekli na Trgu dr. Franje Tuđmana.

FOTO: Općina Nuštar

Druga grupa aktivno je uređivala površine ispred Doma kulture u Nuštru.


Uz brigu za čak 240 korisnika kroz dva projekta “Zaželi” uvijek se nađe vremena sudjelovati i u akcijama koje su hvalevrijedne za širu zajednicu.

“Često znamo u šetnju s korisnicima, pa nas onda hvale ili kritiziraju što bi se još moglo napraviti za ljepši izgled centra”, kaže nam Evica koja savjete uvažava i prenosi na pravu adresu.

Inače, djelatnice projekta „Zaželi” zaposlene su do 31. srpnja pa se zajedno svi nadaju dugoročnijem nastavku sljedeće faze kako zbog njih samih i općine, još više zbog potreba starijih mještana koje u njima vide i pomoć i utjehu.

Uređenje će ukupno njih 40-tak nastaviti i u narednim danima kako u Ceriću, tako i Marincima, a sve s ciljem stvaranja za život već standardno ugodne i ljepše općine svima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno