11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Dobitnici nagrada i priznanja 28. Festivala glumca

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Županji, gradu domaćinu, večeras će biti održana svečanost zatvaranja 28. Festivala glumca na kojoj će biti uručene i nagrade laureatima.

Prema izboru ovogodišnjeg izbornika Ivice Pucara stručni Ocjenjivački sud, a u čijem su sastavu isključivo glumci, koji imenuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, ove je godine pratio 18 kazališnih predstava i izuzetnih umjetničkih ostvarenja iz prošlogodišnje kazališne produkcije.

Sud u sastavu: Ivica Zadro (predsjednik), Ana-Marija Vrdoljak i Jakov Bilić, dodijelio je nagrade 28. Festivala glumca.

Nagrada „Fabijan Šovagović“ za najbolje glumačko ostvarenje – glumci dodijeljena je Trpimiru Jurkiću za ulogu Petra u predstavi FRANCUZICA u režiji Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića i produkciji HNK Split i Ronaldu Žlaburu za ulogu Petra Krpana u predstavi BRAT BRATU u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji ZGK Komedija.

Nagrada „Fabijan Šovagović“ za najbolje glumačko ostvarenje – glumice dodijeljena je Petri Dugandžić za ulogu u predstavi POTPUNI STRANCI u režiji Renea Bitorajca i produkciji Kazališta Luda kuća Zagreb i Orneli Vištici za ulogu Predsjednice u predstavi PREDSJEDNICI & CA (PRETPOSLJEDNJA VEČERA) u režiji Tarika Filipovića i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI GRUPA Zagreb.

Nagrada „Ivo Fici“ za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dodijeljena je Josipu  Ledini za ulogu Josipa u predstavi FEŠTA autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit u suradnji s ADU u Zagrebu.Nagrada „Nada Subotić“ za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dodijeljena je Josipi Anković za ulogu Josipe u predstavi FEŠTA autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit i u suradnji s ADU u Zagrebu.

Nagrada „Nevenka Filipović“ za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade dodijeljena je Bugi Mariji Šimić za uloge u predstavi SUNCE DJEVER I NEVA NEVIČICA u režiji Ivice Šimića i produkciji Male scene Zagreb.

Nagrada „Vanja Drach“ za najbolju predstavu u cjelini dodjeljena je predstavi HOTEL ZAGORJE u režiji Anice Tomić i produkciji GDK Gavella.

Nagrada „Zvonimir Torjanac“ za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca, odlukom Festivalskog vijeća dodjeljena je Jurici Buljanu.

Nagrada „Ivo Gregurević“ za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu, odlukom Festivalskog vijeća dodjeljena je Goranu Grgiću.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno