13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Dodijeljena sredstva udrugama civilnoga društva

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević krajem prošlog tjedna potpisao je ugovore s udrugama civilnoga društva s područja ove općine, a na četiri raspisana natječaja dodijeljeno je ukupno 691.000 kuna. Za projekte/programe u kulturi – manifestacije, četiri udruge dobile su sredstva u ukupnom iznosu od 56.000 kuna. Za projekte/programe usmjerene smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti, te socijalnom uključivanju i integraciji u život zajednice socijalno osjetljivih skupina, trima udrugama dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 90.000 kuna, a za Projekte/programe koje provode udruge za područje sporta u Općini Stari Jankovci je šest sportskih klubova/udruga dobilo sredstva u ukupnom iznosu od 395.000 kuna.

Treba napomenuti da je za kategoriju Projekti/programi od interesa za opće dobro zahtjeve dostavilo 20 udruga, ali nakon izvršene kontrole zadovoljavanja propisanih uvjeta Javnog natječaja, te procjene prijava utvrđeno je da iste zadovoljava 18 udruga, te su im dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 150.000 kuna.

Načelnik se ovom prilikom zahvalio svima na uredno ispunjenim obvezama po natječajima iz 2018. godine, te izrazio jednaka očekivanja i po ovim natječajima. Poželio je svima uspješnu provedbu kandidiranih projekata/programa jer ista ne obuhvaćaju samo provoditelje nego cjelokupno stanovništvo općine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno