23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Domagoj Begonja: Želim uzeti svjetsku medalju i drugu godinu u nizu biti na europskom vrhu

Više od autora

- vl promo-

Članovi Vinkovačkih roda javnost su navikli na odlične rezultate, kako na nacionalnim, tako i na inozemnim natjecanjima. Jedan od talentiranih boraca u klubu je Domagoj Begonja, europski prvak iz prošle godine, koji je proglašen za najperspektivnijeg sportaša Vinkovaca za 2023. godinu.

„Najprije sam počeo trenirati judo s pet godina, a s ovim sportom sam se počeo baviti prije četiri godine. Glavna razlika je kada u judu nekoga baciš odmah se pobjeđuje borba, dok se u ju-jitsu dobije samo dva boda. Između ova dva sporta ima zapravo dosta toga sličnog”, kazao je 15-godišnjak.

Inače na tjednoj bazi ima sedam ili osam treninga, a u fazi priprema za veliko natjecanje trenira i više, točnije svaki drugi dan ima po dva treninga. S trenerom Mirom Erkapićem trenira jednom tjednom, a najviše radi s trenerom Domagojem Maslaćem.

„Najviše volim završavati borbe završnicom, a najbitnije je što brže i bolje naučiti završiti protivnika, a to je zapravo i cilj u samoj borbi”, objasnio je Begonja koji je kao najveći uspjeh u 2023. godini izdvojio osvajanje zlatne medalje na Europskom prvenstvu u francuskom Verquinu u kategoriji do 73 kilograma.


„Cilj u 2024. mi je osvojiti medalju koju još nisam osvojio, a to je ona sa svjetskog prvenstva. Također, probat ću ponovno osvojiti zlato na europskom prvenstvu, samim time bih ostao na europskom vrhu dvije godine u nizu”, ističe.

FOTO: Vinkovačke rode

Priliku da se ponovno popne na europski tron Begonja će imati od 4. do 7. travnja, kada ga očekuje Europsko prvenstvo u Rumunjskoj, a tamo će nastupati u kategoriji -85 kilograma uzrasta do 18 godina. Mladom Vinkovčaninu nastup za reprezentaciju Hrvatske nije stran pojam, boje hrvatske trobojnice branio je tri puta, a nada se da će pod našom zastavom jednoga dana nastupiti na olimpijskim igrama. Ipak, ju jitsu još nije olimpijski sport, ali Begonja se nada da će se to promijeniti, to bi mu bilo nešto posebno.

„U slobodno vrijeme volim voziti bicikli, to mi dodatno pomaže u ovom sportu kako bi nabio kondiciju. Također, u tim trenucima opuštam se i razmišljam o sebi i drugim stvarima”, kazao je Begonja i dodao: „Dolaskom u svijet ju-jitsua naučit ćete ponajviše o samoobrani, što može dosta pomoći u raznim situacijama u životi, primjerice prilikom nasilja u školi. Također, u našem klubu imamo dosta uzrasta, tako da pozivam sve da se priključe Vinkovačkim rodama”, zaključuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno