16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Dominacija vinkovačkih učenika u poznavanju engleskog jezika

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Četvero učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Mia Cvitković, Mia Horvatović, Andrej Parat i Elena Kozić izborili su sudjelovanje na europskim kvalifikacijama Hippo međunarodnog natjecanja, dok se učenica Iskra Čurdinjaković izravno plasirala na svjetsko natjecanje te u rujnu 2024. godine putuje sa svojom mentoricom Gabrijelom Romić u Assisi u Italiji, gdje će se natjecati sa svojim vršnjacima.

Bitno je istaknuti kako je Iskra među pet najboljih u Hrvatskoj u svojoj kategoriji. Već spomenuti učenici Osnovne škole Vladimira Nazora su jedini Vinkovčani koji su se izdvojili izvanrednim znanjem i postignućima te Mia, Mia, Andrej i Elena već idući utorak putuju u Italiju, u Lido di Jesolo, zajedno sa svojim mentoricama Gabrijelom Romić i Marijom Rukavinom gdje će pokušati izboriti sudjelovanje na svjetskome finalu Natjecanja u rujnu.

Hippo Olympiad je međunarodno natjecanje u poznavanju Engleskoga jezika koje već dvanaestu godinu organizira udruga Global Hippo, neprofitna organizacija s ciljem promoviranja engleskog jezika te međukulturalne suradnje diljem svijeta.


Na natjecanju ove godine sudjeluje preko 80 000 djece iz 67 država te je stoga od iznimne važnosti istaknuti uspjeh ovih vrijednih učenika.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno