- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Zagrebački krim policajac Duje Podrug koji je proglašen policajcem godine zbog sprječavanja pljačke banke u Zagrebu, novčanu nagradu već je podijelio crkvenoj organizaciji, sportskoj udruzi i udruzi za zaštitu žena od nasilja u obitelji.

Danas je stigao u Vukovar kako bi preostali novčani iznos darovao Vukovarki koja sama odgaja petero djece, gospođi Kristinki. Kao žrtva obiteljskog nasilja hrabro je odlučila nastaviti dalje sama i spasiti i sebe i djecu. Nadahnjujuća potresna priča još je fascinantnija jer je gospođa Kristinka naknadno završila i fakultet, a četvero djece uspješni su studenti dok je najmlađe maturant.

Skromni policajac Duje stigao je u Vukovar kako bi upoznao ovu heroinu i ukazao joj poštovanje te osobno uručio novčani dar. 

“Niti sam ja najbolji operativac u Zagrebu ni policajac, ali mi je drago što sam dobio nagradu jer sam u toj poziciji bio da doniram gospođu i zahvalio bih se Gradu Vukovaru što je prepoznao tu priču. Nisam znao kome bih darovao u tome trenutku pa sam izjavio kako bih donirao za Vodotoranj koji je simbol obrane. Napomenuo bih da je to mala gesta što sam dao nekoliko tisuća kuna koje mi je ostalo od nagrade, također sam i ostalo dao udrugama te bih htio reći kako je poruka da djeca od gospođe ostanu stanovati u Vukovaru i da žive jednim normalnim životom.”, kazao je Duje Podrug.

“Ovo je jedna lijepa gesta koja me pogodila i zahvaljujem se u ime svoje djece. Također, želim u cijeloj ovoj našoj situaciji zahvaliti se Gradu Vukovaru jer su nam jako puno pomogli te mi je drago što je grad prepoznao trud i rad moje djece.”, rekla je Kristinka Hardi.