10 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Doprinos medija u promicanju posebnosti Vinkovačkih jeseni od neprocjenjive je važnosti

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Sve je spremno za početak 56. Vinkovačkih jeseni – potvrđeno je danas na Novinarskim divanima, četvrtom izdanju druženja s novinarima uoči samog početka najveće folklorne manifestacije u Hrvatskoj.

Već svi znamo koliko ime Vinkovačkih jeseni dopire do svih dijelova Hrvatske i Europe. Njihovo bogatstvo i tradicija postali su zaštitni znak grada Vinkovaca i rijetki su oni koji barem jednom nisu poželjeli biti dio ove manifestacije. Slika koju mediji svakoga rujna šalju svijetu uistinu je od neprocjenjive važnosti, a podršku koju daju svim kulturnim, gospodarskim i sportskim priredbama prepoznaje i Organizacijski odbor koji je na “Šokačkom stanu”, bivšem PIK-ovom, organizirao 4. Novinarske divane.

“Danas smo ovdje kako bi razgovarali s našim novinarima, mogu čak reći i suorganizatorima jer svi oni koji dolaze iz medijskog prostora nam kroz godine iznimno puno pomažu da Vinkovačke jeseni danas budu ono što jesu. Pred nama je još nekoliko dana do početka programa, mogu samo zahvaliti i reći kako smo do sada već jako dobro predstavili program, a nadam se da ćemo kroz sljedeće vrijeme to raditi još bolje”, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Organizacija ovako jedne velike manifestacije je mukotrpan posao, no sve veći broj posjetitelja dokazuje kako ona nije samo uspješna, nego je i inovativna i kreativna jer svakoga rujna svjedočimo brojnim novitetima. Prema riječima članice OO-a Marije Gerovac, posao u organizaciji počinje čim završe Vinkovačke jeseni, a ništa drugačije nije bilo ni ove godine.

“Mi volimo reći da naš posao u organizaciji počinje čim završe Vinkovačke jeseni, a tako je bilo i ove godine. U organizacijskom smislu, 56. Vinkovačke jeseni već su otpočele jer se već radi na montaži Slavonskog sokaka, glavne pozornice, Dvorišta ideja i Vinskog sokaka. Ova godina je bila neizvjesna u svakom smislu, ali zahtjevan posao čeka nas i u narednih deset dana jer svi znamo koliko je događaja koje moramo predstaviti javnosti”, rekla je Gerovac zahvalivši svima koji će i ove godine biti uz Vinkovačke jeseni.


Vinkovačke jeseni i ove godine započinju Smotrom folklora Vukovarsko-srijemske županije odnosno Folklornim večerima, a od 10. do 19. rujna na toj će priredbi nastupiti nešto manje od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Ponovno će Vinkovačke jeseni u grad na Bosutu privući čuvare hrvatske tradicijske baštine i zaljubljenike u pjesme i plesove Slavonije, Baranje i Srijema.

Stjepan Đurković pojasnio je kako su temeljne priredbe – Folklorne večeri, Dječje vinkovačke jeseni, svečano otvorenje, Državna smotra i Mimohod – spremne. Čekamo 10. rujna i njihov početak, a uz lijepo vrijeme i uživanje u bogatom programu svi zajedno pokazat ćemo zbog čega su Vinkovačke jeseni najveća manifestacija tradicijske kulture.

“Drago mi je što ćemo svi zajedno ove godine iznijeti 56. Vinkovačke jeseni. Doprinos medija je jako velik i očekujem da svako događanje popratite i što bolje ga predstavite u svojim tekstovima kako bi cijeloj zemlji i Europi pokazali kako čuvamo svoju tradiciju”, poručio je Đurković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno