14 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Josipa Gugić i Robert Štrk izdominirali na Veteranskom prvenstvu Hrvatske

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Plivački klub Medveščak ove je godine bio priređivač Veteranskog prvenstva Hrvatske koje se održalo u dva dijela i to u subotu 4. te nedjelju 5. rujna. Vinkovački plivački klub na ovom je prestižnom natjecanju po prvi puta predstavilo osam plivača – veteranka Josipa Gugić i sedam veterana – Robert Štrk, Krešimir Kršul, Zvonimir Pinter, Josip Schweizer, Luka Ivanković, Domagoj Somogy i Pavao Borković.

U štafetnim utrkama u pomoć su uskočila braća Biočić iz Sesveta i Dubrave te osim dobrih rezultata i druženja, nije nedostajalo i novih sportskih suradnji. Najuspješnija je bila veteranka Josipa Gugić koja je osvojila prvo mjesto na zahtjevnim disciplinama 400 slobodno i 200 mješovito te dodatno drugo mjesto na 100 m leđno i treće mjesto na 50 m leđno. Robert Štrk osvojio je prvo mjesto na 50 m leptir i drugo mjesto na 400 slobodno.

Najmlađi predstavnik VPK, Pavao Borković, osvojio je dva druga mjesta i to na 50 slobodno i 50 m leptir. Trener Vinkovačkog plivačkog kluba, Zvonimir Pinter, bio je treći na 50 m leptir.Štafeta u sastavu Somogy, Ivanković, Pinter i Borković bila prva na 4*50 slobodno te druga na 4*50 mješovito.

Štafeta u sastavu Schweizer, Štrk, Biočić i Biočić plasirali su se na drugo mjesto na 4*50 slobodno.

“Bio je ovo uspješan i poticajan vikend, kako za veterane koji su prisustvovali natjecanju, tako i za ostale klupske kolege kojima se pruža prilika već na sljedećem Prvenstvu Hrvatske”, rekli su iz VPK-a. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno