28 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Velik udio najboljeg od tamburaške glazbe čut će se danas u pješačkoj zoni

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Nakon prošlogodišnje tamburaške večeri posvećene legendarnom hrvatskom pjevaču Krunoslavu Kići Slabincu, Vinkovački šokački rodovi pobrinuli su se da se korzom i ove godine šire melodije najvećih tamburaških hitova.

Za danas od 20 sati pripremili su Reviju tamburaške glazbe u pješačkoj zoni. Iako se prošlogodišnji koncert održao u povodu Dana grada Vinkovaca, ovog je puta odluka pala na termin kada su Vinkovčani u svom gradu, a vrijeme ugodnije za boravak na otvorenom. „Velika je ovo prilika, ne samo za Vinkovčane, nego i za sve ljubitelje tamburaške glazbe i tradicije, doći u središte grada i uživati u vrhunskoj tamburaškoj glazbi i istim takvim izvođačima”, koncert je najavio predsjednik Udruge Vinkovački šokački rodovi Zvonimir Liščić dodavši kako se Tamburaška revija odvija pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca jer koliko god oni vole našu tradicijsku kulturu i pokušavaju je očuvati i promovirati, bez financijskih sredstava to nikako ne bi uspjeli.

Na popisu izvođača našli su se Željko Barba, Šima Jovanovac, Željko Piperković, Stjepan Jeršek Štef, Cecilija, brojni domaći tamburaški sastavi te orkestar Franjo Batorek iz Osijeka koji će pratiti soliste. „Velik udio onog najboljeg od tamburaške glazbe, kako solista tako i tamburaških sastava, bit će danas u centru grada”, dodao je Liščić napomenuvši kako će ove godine pjevati svoje hitove.

Program bi, predviđaju, trebao trajati više od dva sata, ali kada su u pitanju prave pjesme i glazbenici, vjeruju da će koncert proći u „tren oka”. Uživati neće samo publika. Iako je riječ o eminentnim izvođačima koji su dugi niz godina na sceni, organizatori vjeruju kako je i kod njih i dalje prisutan adrenalin kada izađu pred nekoliko tisuća ljudi koje očekuju u pješačkoj zoni, kafićima i parku. „Poseban je osjećaj izaći na dobro poznatu pozornicu i čuti pljesak svojih sugrađana. Još kad uz to zasvira i tambura, e onda se svaka dlaka na tijelu naježi”, opisao je Liščić napomenuvši kako vjeruje da će to biti jedna jako lijepa i ugodna, prava slavonska večer.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno