26 C
Vinkovci
Petak, 19. srpnja 2024.

Rezervacije privatnih smještaja za Vinkovačke jeseni gotovo popunjene

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U zadnjih nekoliko godina sve se više iznajmljivača stanova odlučuje svoju nekretninu iznajmljivati na kraće razdoblje, najčešće na dan, a zašto je to tako otkrili smo u razgovoru s vlasnicom stana u Vinkovcima koja ga je prvotno kupila za mjesečni najam, ali je, u dogovoru sa suprugom, brzo promijenila mišljenje.

Garsonijeru s tri ležaja, udaljenu svega nekoliko minuta od centra grada kupili su ciljano za iznajmljivanje, kako bi u bližoj budućnosti, kada otplate kredit kojim su ga kupili, imali još jedan izvor prihoda. Pri kupovini su odmah razmišljali o nekoliko bitnih čimbenika: lokaciju, srednju veličinu stana kako bi cijena bila pristupačna svakome tko u njemu želi odsjesti i interijer koji mora biti „oku privlačan” kako bi privukao što veći broj gostiju.

„Prvotno smo stan planirali iznajmljivati na duže razdoblje, ali smo se onda ipak predomislili. Iznajmljivanjem stana na dan ne moramo razmišljati kakvi su stanari, hoće li na vrijeme plaćati režije ili hoće li uništiti namještaj i praviti probleme”, rekla je vlasnica dodavši kako je još jedna velika prednost „stana na dan” što sami određuju kada žele da njihov prostor bude slobodan da ga sami mogu koristiti.

No, s druge strane, ovakav način iznajmljivanja iziskuje puno više vremena i angažmana. Prije i nakon svake rezervacije potrebno je obaviti primopredaju ključeva, a vlasnik mora biti dostupan „od 0 do 24”. Naravno, ne treba zanemariti ni gotovo svakodnevno čišćenje i dezinfekciju stana, pranje posteljine i ručnika te redovito održavanje stana.

Dolazaka, ističe vlasnica, ima iz svakakvih razloga. „Vikendom se nerijetko dogodi da stan „bukiraju” mladi koji žive u okolnim mjestima pa nakon noćnog izlaska ne žele voziti kući nego ostanu prespavati. Naravno, ima tu i slavlja kao što su svatovi, krizme i pričesti, ali i neizostavan dolazak naših gastarbajtera koji su prodali svoje nekretnine u rodnom gradu pa ne žele rodbini i prijateljima biti na teret kada posjete Vinkovce već uživaju u svojoj slobodi i komociji u našem stanu”, istaknula je dodavši kako stan iznajmljuju i poslovnjaci koji u Slavoniju dolaze poslom pa im je jeftinije odsjesti u stanu nego u hotelu, a komfor je dakako veći.

FOTO: Ponuda stanova u Vinkovcima na stranici Booking.com

Osim toga, u razgovoru sa svojim gostima saznali su kako im se najviše sviđa što kod privatnog smještaja ne moraju davati svoje osobne podatke pa je diskrecija zajamčena. „Zadovoljni smo od prvog dana, popunjeni smo skoro svaki vikend, a većinom i sredinom tjedna. Najbolji mjeseci su nam definitivno rujan i prosinac zbog Vinkovačkih jeseni i blagdana”, napomenula je istaknuvši dinamičnost samog procesa. Ljudi najčešće rezerviraju u zadnji tren, osim stalnih gostiju koji u stanu borave na tjednoj ili mjesečnoj bazi.

Stalne goste imaju i za Vinkovačke jeseni pa je njihov termin i ove godine zauzet. „Imamo stalne goste koji nam se uvijek vraćaju i to je dokaz kvalitete naše usluge. Većinom ih najviše oduševi toplina i ugodnost smještaja, ali i cijena koja je niža od 200 kuna po osobi što se rijetko može naći na oglasima smještaja u našem gradu”, zaključila je.

Proučavajući platforme za iznajmljivanje otkrili smo kako se cijene privatnog smještaja u Vinkovcima kreću oko 230 kuna po noćenju za stan do 900 kuna za hotelsku sobu. Od trenutno deset ponuđenih smještaja na jednoj od platformi, samo ih je tri dostupno za razdoblje „udarnog” vikenda Vinkovačkih jeseni, odnosno od 16. do 18. rujna.

FOTO: Ponuda stanova u Vinkovcima na stranici Booking.com

Razumljivo je kako je i cijena smještaja u navedenom razdoblju drugačija od one kroz godinu. Pri rezerviranju nije točno istaknuto koliko se mijenja, ali u opisu nekih od oglasa stoji „cijena smještaja za Vinkovačke jeseni po dogovoru”.

Vjerujemo da tu najveću ulogu igra radi li se o stalnim gostima ili nekome tko prvi put odlučuje odsjedati u nekom od smještaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno