27 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. lipnja 2022.

„DR SHARE“ je najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice

Više od autora

- vl promo-
Projektu „DR SHARE“ dodijeljena je prestižna nagrada Hrvatskog instituta za sigurnost za „NAJBOLJI PROJEKT SIGURNOSTI LOKALNE ZAJEDNICE“ u konkurenciji 10-tak gradova i 5 županija s područja cijele Hrvatske. U okviru desete međunarodne konferencije „Sigurnost gradova SIGG 2018“ nagradu je u ime Vukovarsko-srijemske županije preuzeo Ivan Kubiček, stručni suradnik za poslove civilne zaštite i tajnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Nagradu mu je uručio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dr. sc. Dragan Lozančić. Medijski pokrovitelj konferencije i Natječaja je časopis Zaštita, tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba.

„DR SHARE“ je EU projekt čiji nositelj je Vukovarsko-srijemska županija, a Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije jedan je od 5 projektnih partnera s područja Hrvatske (Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Državna uprava za zaštitu i spašavanje), Srbije (Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine i Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine) te Bosne i Hercegovine (Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije).

Cilj projekta je unapređivanje komunikacije između predstavnika sustava civilne zaštite na području obuhvaćenom projektom u partnerskim državama u kritičnim situacijama kada postoji potreba za međusobnu pomoć. Projekt vrijednosti 281.222 EUR sufinanciran je sredstvima Europske unije, DG ECHO iz Mehanizma civilne zaštite u iznosu 210.227 EUR (74,75%), dok su preostali iznos od 70.995 EUR osigurali nositelj i projektni partneri. Jedan od ključnih rezultata projekta je inovativna softverska aplikacija koju je izradila podugovorena tvrtka Infosistem d.d. iz Zagreba kroz koju je implementiran niz standardiziranih postupaka kao i evidencija o svim sastavnicama civilne zaštite (fizičke osobe, pravne osobe te materijalno-tehnička sredstva). Softverska aplikacija temelji se na temeljnom ustroju sustava civilne zaštite u Hrvatskoj (Vukovarsko-srijemska županija), Srbiji (Autonomna pokrajina Vojvodina) te Bosni i Hercegovini (Posavska županija). Voditeljica projekta u prvih 12 mjeseci bila je Kristina Bilić, dok je projekt u posljednjih 6 iznimno značajnih mjeseci vodila Zrinka Čobanković, pročelnica UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno