Foto: FaH

U Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” danas je preminula druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, potvrdio je Hini ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnateljica bolnice Alemka Markotić na današnjoj je konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite izjavila kako je jedan od bolesnika na respiratoru u kritičnom stanju.

Riječ je o drugoj žrtvi u Hrvatskoj, jer je jučer potvrđeno da je ugostitelj iz Istre koji je preminuo prije tjedan dana umro od koronavirusa.

Kako piše RTL, nedugo nakon tiskovne konferencije Kriznog stožera saznalo se da je preminuo 74-godišnji Zagrepčanin koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru. Također, Jutarnji list doznaje da preminuli pacijent nije boravio u inozemstvu, a nije poznato kako se zarazio. U teškom stanju je i njegova supruga.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji još uvijek je jedan slučaj oboljele osobe od koronavirusa, a Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je na jutrošnjoj presici kako je u Hrvatskoj potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa se ukupan broj zaraženih popeo na 481.