14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Državna prvakinja Gabrijela Gili sanja nastup na Olimpijskim igrama

Više od autora

- vl promo-

Gabrijela Gili u svijet atletike ušla je 2021. godine, a od prošle je član atletskog kluba HAAK Winning Vinkovci. Primarna disciplina talentiranoj 12-godišnjakinji je bacanje diska, dok joj je kugla druga disciplina.

„Prvo sam počela trenirati rukomet, ali nakon nekog vremena primijetila sam da nisam za timski sport. Tražila sam novi sport i pronašla sam se u atletici. Krenula sam bacati disk, a to je definitivno bila ljubav na prvi pogled. Na početku sam očekivala da je to lagana disciplina, ali ona zahtjeva puno rada, treniranja i odricanja”, istaknula je Gabrijela koja se u dosadašnjoj karijeri može pohvaliti s odličnim uspjesima.

Tako je mlada bacačica diska najprije osvojila prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu Vojvodine, dok je u rujnu prošle godine u Zagrebu uvjerljivo osvojila Erste plavu ligu u bacanju kugle od 2 kilograma. Osim toga, nedavno je u metropoli održano i Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje, a Vinkovčanka je osvojila zlatnu medalju i naslov državne prvakinje u disciplini kugle. Hitac od 11,33 metra uvjerljivo je donio pobjedu, a to je ujedno bio i njezin osobni rekord.

„Želja mi je 2028. godine otići na Olimpijske igre u Los Angeles. Možda to trenutno ne zvuči realno, ali ja ću se potruditi da to ispunim. Ako ne uspijem 2028. godine ostvariti cilj, zasigurno to želim uspjeti 2032. godine”, optimistično je rekla Gili.Trenira šest dana u tjednu, a od velike pomoći je njezin trener Marko Leovac, kao i kondicijski trener Marko Novoselac, koji predano rade i pomažu joj u njezinom napretku i ostvarenju cilja.

„Gabrijela se od drugih definitivno ističe po svom ostvarenom rezultatu. Za njezinu dob rezultati su stvarno izuzetni, međutim daleki put je pred njom da svoj uspjeh prenese u seniorsku konkurenciju. Treba ići korak po korak, Gabi je predana treningu i treba samo tako nastaviti i doći će do svog cilja”, kazao je Leovac. Isto tako, trener je objasnio kako u njezinoj dobi naglasak nikako ne smije biti samo na natjecateljskom rezultatu jer će to stvoriti nepotrebni pritisak. „U ovom razdoblju života potrebno je stvoriti sportaša. To podrazumijeva psihičku i fizičku pripremu, kao i ponašanja na raznim natjecanjima. Treba postaviti zdrave temelje i razviti glavne elemente tehnike diska”, dodao je.

Nakon i više nego uspješne 2023. godine, pred Gabrijelom je još jedna izazovna godina. U planu su razna natjecanja, a prvo od njih je Zimsko bacačko prvenstvo u Splitu. Također, očekuje ju nastup na Državnom prvenstvu u lipnju, Jesenski kup, a na Erste plavoj ligi u Zagrebu branit će prvo mjesto. Mladoj sportašici želimo puno uspjeha u ovoj godini, ali i da u budućnosti ostvari svoj san i plasira se na Olimpijske igre.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno