11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

260 osnovnoškolaca na Državnom prvenstvu u judu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Hrvatski školski športski savez već četvrtu godinu zaredom organizira natjecanje u judu za djevojčice i dječake osnovnih škola iz Republike Hrvatske i to za one koji su pobjednici svojih županija. Tako je danas u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Vinkovcima započelo ovogodišnje državno prvenstvo koje je okupilo 18 finalista iz 15 škola i 10 hrvatskih županija. Ukupno na ovom natjecanju sudjeluje oko 260 sudionika – 232 djevojčice i dječaka i 22 voditelja. Sudjeluju osnovne škole iz Samobora, Duge Rese, s otoka Krka, iz Zadra, Kaštela Starog, Trogira, Splita, Dubrovnika, Cavtata, Čakovca, Zagreba, Osijeka te Vinkovaca.

Državno prvenstvo u judu najmlađe je od sportova u sustavu školskog sporta, ali je vrlo popularan među učenicima, pa je tako i sve veći interes za sudjelovanjem na natjecanjem. “U judu naučimo kako se pada, a to nam uvijek treba u životu. Naučimo kako biti discipliniran, kako redovito trenirati, kako se hraniti, ponašati prema drugima ili poštovati starije. Judo nas uči nekim moralnim vrijednostima koje su nam izuzetno važne u svakodnevnom životu. Zato ste vi svi već pobjednici na ovom natjecanju”, uvodne riječi uputila je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza.

Svečanom otvorenju nazočio je i zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Gabrijel Šokičić koji je istaknuo kako mu je iznimno drago što se finalno natjecanje ponovno održava u našem gradu koji je tako postao središte susreta brojnih osnovnoškolaca. “Iz dana u dan svjedočimo kako se djeca sve više bave sportom, a drago mi je da se okupljaju i u judu. Drago mi je što djeca prihvaćaju sportske aktivnosti jer sportom oplemenjuju svoje fizičke sposobnosti, ali im pomaže i za rad u školi i svakodnevnom životu. U zdravom tijelu, zdrav duh”, rekao je Šokičić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno